Economic, Stiri Brasov

Schaeffler România mizează pe vânzări de peste 560 de milioane de euro în acest an

Schaeffler România, compania care deține o fabrică la Cristian, mizează în 2019 pe o creştere cu aproximativ 20% a cifrei de afaceri faţă de 2018, când compania a realizat vânzări de peste 2,2 miliarde de lei (aproximativ 475 milioane de euro). În aceste condiții, vânzările companiei brașovene ar trece de 2,7 miliarde de lei (circa 560 de milioane de euro).

Schaeffler produce în fabrica din localitatea Cristian, la 13 kilometri de municipiul Braşov, componente de tehnică liniară pentru industria de maşini-unelte, componente pentru industria de autovehicule şi rulmenţi de mari dimensiuni pentru diferite aplicaţii industriale.

„Lucrurile arată destul de bine pentru Schaeffler România şi în acest an. Planificăm o creştere mai mare decât în anii precedenţi, de circa 20% comparativ cu anul anterior, iar din ceea ce vedem până acum, cerinţa de la clienţi se ridică la nivelul planificat. În 2019, finalizarea construcţiei şi inaugurarea noului centru de testare reprezintă una dintre principalele realizări ale anului, odată şi cu extinderea portofoliului cu încă două noi produse realizate în fabrica Schaeffler România, ajungându-se astfel la un total de 14“, au declarat oficialii companiei Schaeffler România.

Germanii construiesc în prezent la Braşov un centru de testare pe o suprafaţă de 8.000 mp, unde vor lucra aproximativ 100 de ingineri. Clădirea va dispune de un etaj tehnic pentru asigurarea utilităţilor speciale testării de ultimă generaţie şi va îndeplini cerinţele de securitate a informaţiei la cel mai înalt nivel, conform cerinţelor stricte ale producătorilor din Automotive OEM.

Fabrica Schaeffler din România este una dintre cele mai mari investiţii în capacităţi de producţie ale grupului german, investiţiile depăşind în cei 14 ani de activitate a companiei pragul de 500 de milioane de euro. Printre planurile germanilor pentru 2019 se numără extinderea capacităţilor de producţie, logistice, precum şi finalizarea construcţiei centrului de testare.

Schaeffler România şi-a propus să ajungă în acest an la peste 5.000 de angajaţi.

Activitatea companiei este direcţionată pe două sectoare principale – industrie şi automotive -, iar clienţii sunt principalii producători din domeniul energiei eoliene, dar şi marii constructori din industria automobilului.

Fabrica de la Braşov livrează piese pentru toţi marii producători din industria auto şi din domeniul energiei eoliene.

Schaeffler România a devenit furnizorul marilor producători din zona automotive, iar produsele realizate la Braşov (tripode, RSTO sau defazorul arbore cu came) sunt livrate către majoritatea marilor producători de maşini. Compania produce peste 1.200.000 de piese pentru motoarele autovehiculelor zilnic, adică 43,5 piese/secondă pentru clienţi precum Daimler, BMW, Audi, VW, Renault, Fiat, GM, Opel, Mazda, Porsche, Bugatti, Hyundai sau Ferrari.

Compania Schaeffler România a fost înfiinţată în anul 2002, fiind una dintre cele mai mari investiţii în capacităţi de producţie ale grupului german Schaeffler şi produce la Cristian componente pentru industria automobilistică şi constructoare de maşini şi pentru industria eoliană. Iniţial, investiţia de la Cristian, judeţul Braşov, prevedea realizarea unei fabrici cu trei hale de producţie şi o suprafaţă totală de 55.000 mp. În prezent, după o investiţie de peste 500 mil. euro, fabrica ocupă o suprafaţă totală de 42,5 hectare, din care pe aproximativ 100.000 de metri pătraţi sunt construite 6 hale de producţie, conform informaţiilor de pe site-ul companiei.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*