Social, Stiri Brasov

Începând de mâine, brașovenii se pot înscrie în programul Rabla pentru electrocasnice. Vor primi 400 de lei pe o mașină de spălat rufe

Începând de vineri, programul Rabla pentru electrocasnice poate fi accesat de către orice cetățean, bugetul acestuia fiind de 40 de milioane de lei, dublu față de anul trecut, conform ministrului Mediului, Grațiela Gavrilescu.

” Cu siguranţă, de la an la an, vom aloca sume mult mai mari pentru ca fiecare cetăţean din această ţară să poată să-şi achiziţioneze o nouă maşină de spălat vase, maşină de spălat rufe, combină frigorifică sau frigidere, televizoare sau aer condiţionat, astfel încât consumul de energie să scadă în România şi, în acelaşi timp, să avem inima împăcată că vom contribui pentru generaţiile viitoare la un mediu curat pentru ei şi pentru un mediu sănătos. De mâine, fiecare dintre noi putem să ne achiziţionăm unul dintre produsele din program. Îmi doresc ca în fiecare an să putem să creştem suma pe care o vom acorda şi să încercăm să îmbunătăţim acest program. Anul acesta am dublat suma pentru programul Rabla pentru electrocasnice, de la 20 de milioane de lei la 40 de milioane de lei”, a declarat Gavrilescu, potrivit economica.net.

Se pare că anul trecut programul Rabla pentru electronasnice a pus la bătaie 20 de milioane de lei pe care românii i-au consumat în trei zile. Anul acesta programul a introdus televizoarele și mașinile de spălat vase. Deoarece se dorește ca în casă consumul de apă să fie cât mai mic, cetățenii care vor decide să își cumpere o mașină de spălat vor primi un bonus dublu. Aceștia vor putea să dea la schimb frigiderul, mașina de spălat rufe, televizorul sau aerul condiționat.

În vederea achiziționării de echipamente electrice și electronice de uz casnic, finanțarea din cadrul programului se va acorda sub formă de vouchere. Pentru mașini de spălat rufe cu eficiență energetică A++ se vor acorda 200 de lei, iar pentru cele cu eficiență energetică A+++ se vor da 300 de lei. De asemenea, pentru mașinile de spălat vase cu eficiență energetică A++ cetățenii vor primi un voucher în valoare de 300 de lei și unul de 400 în cazul celor cu eficiență energetică A+++.

Pentru aparatele de aer condiționat, insluciv cele portabile, cu o eficiență energetică la răcire A+++ sau A++ se vor acorda 400 de lei, 300 de lei în cazul categoriei frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare cu eficiența energetică A++ și 400 de lei vor fi oferiți celor care aduc electrocastince din categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare cu eficiența energetică A+++.

În plus, consumatorul va primi un voucher în valoare de 200 de lei în schimbul prebării unui echipament vechi și pentru achiziția unui televizor cu eficiența energetică A, iar pentru un aparat similar, dar cu eficiență energetică A+, suma va ajunge la 500 de lei. Predarea echipamentului uzat se va realiza la momentul livrării celui nou achiziționat, în timp ce înscrierile se vor face direct la magazine (inclusiv online).

În data de 19 decembrie 2018 a devenit operațională prima ediție a programului Rabla pentru electrocasnice, la acel moment estimările Ministerului Mediului arătând faptul că peste 60.000 echipamente electrice și electronice de uz casnic folosite putea fi înlocuite cu unele noi, având un consum redus de energie.

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Un comentariu

  1. Pingback: Jumătate din fondurile alocate Programului Rabla pentru electrocasnice s-au epuizat în câteva ore - Biz Brasov

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*