Stiri Brasov, Timp liber

Compania de Investiții a lansat licitația pentru stadionul „de partid” de la Zărnești. Investiția depășește 3 milioane de euro

Zărneștiul beneficiază de sprijinul Companiei Naţionale de Investiţii (CNI) pentru a construi de la zero un stadion în locul celui aflat acum în paragină. Orașul brașovean care este condus de un primar PSD a fost ales de Guvernul PSD, alături de municipiile Alexandria și Slatina pentru a beneficia de un astfel de proiect, deși Brașovul a făcut chiar și formalitățile în 2014 pentru predarea terenului de la Stadionul Municipal în vederea demarării proiectului prin această companie pentru o bază sportivă de 5 stele.

Acum, Compania de Investiții a lansat licitația pentru amenajarea stadionului de la Zărnești, investiție estimată la suma de 14,4 milioane de lei, respectiv peste 3 milioane de euro. Ofertele de la constructori sunt așteptate până în data de 18 iunie, iar în ceea ce privește selectarea câștigătorului, experiența constructorului și garanția acordată lucrării vor conta în proporție de câte 20%.

Cum a fost proiectată noua bază sportivă

 Noua bază sportivă Torpedo va avea un teren de fotbal, vestiare, tribune, pistă de atletism, cantonament, birouri, terenuri de tenis, dar şi o sală de box. Actuala echipă, Olimpic Zărneşti, ocupă primul loc în Liga a 4-a Braşov, după 14 meciuri jucate, având opt puncte avans în faţa formaţiei Steagu Roşu Braşov, care are un joc în plus disputat. Olimpic, care îşi dispută meciurile de pe teren propriu pe stadionul Celuloza, are şanse să ajungă la barajul pentru promovarea în Liga 3 dacă îşi îndeplineşte condiţiile de licenţiere pentru fotbalul profesionist, după cum au scris cei de la Pro Sport.

Un stadion al uzinei, preluat de edili în contul datoriilor

Baza sportivă Torpedo a fost construită în anii comunismului, pentru muncitorii de la uzina de armament din Zărneşti, iar condiţiile bune de care beneficia au atras marile echipe din România să îşi desfăşoare acolo inclusiv cantonamentele. Odată cu declinul uzinei, după Revoluţie, a început atât declinul echipei gazdă, cât şi a bazei spotive, care acum a ajuns în paragină. La începutul anului 2015, primăria Zărneşti a preluat stadionul de la conducerea uzinei, în contul datoriilor către bugetul local, iar în tot acest timp a pus la cale acest proiect de reconstruţie. Momentan, Compania Naţională de Investiţii (CNI) se implicată în proiectele arenelor din Bucureşti, pentru Campionatul European de fotbal din 2020, Steaua, Giuleşti, Dinamo şi Arcul de Triumf, iar contract de construcţie a fost semnat şi pentru stadionul municipal din Alexandria. Următorul pe lista CNI va fi stadionului 1 Mai din Slatina, oraş care, în acest moment, are echipă tot în Liga a 4-a.

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*