Economic, Stiri Brasov

Brașovul – destinație atractivă pentru firmele care oferă Business Services: Se acordă și bonusuri de limbă de până la 3.600 de lei brut

Brașovul a devenit o destinație atractivă pentru sectorul de Business Services datorită numărului de oameni cu deprinderi tehnice și abilități lingvistice, a existenței unui centru universitar care să alimenteze nevoia tot mai crescută de angajați, a poziționării geografice centrale, a costurilor mai scăzute față de alte locații și a condițiilor foarte bune de trai. Aceasta este concluzia conferinței „Brasov – Rising Star in Business Services”, organizată ieri de Asociaţia Business Service Leaders in Romania (ABSL) la Hotel Kronwell.

Industria locală de Business Services este în continuă creștere. Chiar dacă piața forței de muncă din Brașov nu este la fel de “încinsă” ca în Bucuresti, Cluj, Iași sau Timișoara ea este pe același trend. O veste bună însă este faptul că a crescut numărul de studenți și de absolvenți cu studii superioare de profil, iar finalizarea aeroportului cred că va da un impuls suplimentar sectorului pe toate verticalele”, declară Gabriel Jurj, Managing Director – Waters Corporation, membru ABSL din Brașov.

Acest eveniment face parte din activităţile prin care ABSL sprijină dezvoltarea industriei de Business Services din România. Dacă în anii trecuți ne-am concentrat atenția asupra orașelor în care sectorul era foarte bine reprezentat, potențialul de creştere şi nu în ultimul rând interesul tot mai mare al investitorilor ne determină să realizăm proiecte care să promoveze oraşe precum Sibiu, Braşov sau Galaţi. Aceastea reprezintă alternative viabile în dezvoltarea industriei noastre, fiind atractive prin combinaţia echilibrată între calificarea si costul forţei de muncă oferite.”, explică Cătălin Iorgulescu, vicepreședinte ABSL.

Conform estimărilor ABSL, cea mai importantă organizație, care reprezintă sectorul de servicii de business și reunește cele mai importante companii din domeniu, industria oferă locuri de muncă pentru un număr de circa 125.000 de angajați, reprezentând aprox. 1,5% din populația activă a României.

Mai mult, România se află pe locul I în categoria piețelor mature de business services, cu peste 265 de companii active, o forță de muncă motivată, bine pregătită, foarte bună vorbitoare de limbi străine, competitivă la nivel de costuri și cultural apropiată de valorile europene.

Potrivit unui studiu realizat de asociație, împreună cu KPMG, se estimează că industria de business services a generat venituri de aproximativ 4 miliarde de euro, în 2017.

În ceea ce privește salarizarea, studiul analizează șapte categorii ale industriei, după cum urmează: Managementul proiectelor/proceselor, Finanțe și Contabilitate, Resurse Umane, Servicii Clienți, Servicii de Aprovizionare și Achiziții, Dezvoltare Software (IT) și Top Management.

Pentru specialiștii în Project Management salariul lunar poate începe de la 5000 lei brut și poate ajunge în anumite cazuri la 20.000 lei brut/lună.

Pentru specialiștii care lucrează în domeniul Financiar Contabil, sau Servicii Clienți (Customer Services) salariul de intrare poate începe de la 3300 lei brut pe lună, iar pentru cei care lucrează în Supply Chain (Aprovizionare) de la 3000 lei brut/lună.

Potrivit studiului, majoritatea companiilor oferă bonusuri de limbă. Franceza, germana, italiana și spaniola sunt limbile cele mai căutate de către angajatori, acestea fiind plătite cu bonusuri ce variază între 270 de lei brut și 3.000 de lei brut pe lună. Cei care cunosc limbi mai puțin vorbite pot primi bonusuri până la 3.600 de lei brut/ lună, în plus față de salariu.

Un alt beneficiu acordat angajaților sunt zilele libere suplimentare, în afara celor obligatorii, care pot varia între una și șase zile pe an.

În 2018, 33% dintre angajați ofereau servicii de Gestionare Clienți, 25% Servicii de IT și 23% de Contabilitate și Finanțe.

Potrivit aceluiași studiu, vârsta medie a forței de muncă este cuprinsă între 26 și 35 de ani, femeile reprezentând 61% dintre angajații din industrie.

Potrivit sondajului, în medie, un angajat stă în companie între 1 și 5 ani. Majoritatea oamenilor care lucrează în industrie au cel puțin o diplomă universitară, iar 24% sunt absolvenți de Masterat sau Doctorat.

În acest moment, cei mai căutați sunt specialiștii care combină cunoașterea limbilor străine, germana fiind una dintre ele, cu alte aptitudini cerute de industrie.

37 din companiile respondente la studiu au cumulat un număr de peste 1200 de angajați străini. Ei au fost angajați pe criterii privitoare la limbă (68%), implementarea de noi procese (35%), aptitudini tehnice sau experiență complexă (24%).

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*