IT, Stiri Brasov

Telekom se gândește să părăsească România, iar clienții săi să fie preluați de alte companii

Grupul german Telekom ia in calcul să vândă operațiunile din România. Astfel, abonații și drepturile TV ale companiei ar urma să fie împărțite între RCS-RDS și Orange. Orange ar urma sa preia partea de telefonie mobila, iar RDS partea din Telekom care tine de televiziune, potrivit GSP.
În spatele afacerii s-ar afla Zoltan Teszari, patronul RCS-RDS, Adrian Tomșa, un avocat din Cluj ce deține Look TV, și Orlando Nicoară, administratorul eAD.

Astfel, va rămâne un singur post TV de sport, DigiSport sau cu alt nume, care va transmite și Liga 1, și restul competiâiilor.

Potrivit unor surse citate de G4Media, discuțiile despre vânzarea Telekom România s-au intensificat după OUG 114/2018, așa numita „ordonanță a lăcomiei”, care a impus, printre altele, o taxă de 3% pe cifra de afaceri a companiilor din industria telecom.

De altfel, Telekom România a anunțat în martie că începând cu 15 aprilie majoreaza prețurile abonamentelor din portofoliul fix si mobil, pentru clientii rezidențiali și de business. Compania afirma atunci că măsura vine ca urmare a creșterii costurilor asociate furnizarii serviciilor de comunicații.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*