Stiri Brasov, Turism

Țara Făgărașului, promovată de autorități și investitori în cadrul unui proiect de pionierat

Tara Fagarasului, impartita intre judetele Brasov si Sibiu, este o zona cu un enorm potential turistic, insa prea putin exploatat. Acesta este si motivul pentru care mai multe organizatii si asociatii, alaturi de autoritati si investitori, au decis sa promoveze mult mai eficient aceasta regiune si sa faca demersuri pentru dezvoltarea infrastructurii.

In acest sens, a fost lansat proiectul „Initializarea traseelor turistice pe teritoriul GAL (Grup de Actiune Locala) Rasaritul Tarii Fagarasului, constituirea de trasee tematice, auto, pedestre, ecvestre si cicloturism, informarea turistilor si promovarea potentialului turistic al zonei in comunele: Mandra, Harseni, Sercaia, Parau, Comana, Sinca Noua, Holbav”.

Au fost incheiate acorduri de asociere cu unitatile administrativ-teritoriale din arealul vizat, pentru amplasarea de panouri de informare mobile pe domeniul public, amplasarea informatiilor turistice in cadrul panourilor special amenajate in cadrul primariilor (la avizierele acestora), amplasarea informatiilor turistice prin panouri, harti si materiale tiparite, in cadrul centrului de informare turistica al comunelor si promovarea prin aplicatie mobila si site web a traseelor turistice auto, pedestre, ecvestre si cicloturism identificate.

Proiectul de initializare a traseelor este derulat de Asociatia PROCULT Margineni, fiind finantat de GAL Rasaritul Tarii Fagarasului si AFIR – Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale – in parteneriat cu cele 7 comune.

Cetatea Fagarasului, recent restaurata, aflata in centrul municipiului Fagaras, a fost declarata, de catre Huffington Post, al doilea castel din lume care merita vizitat, dupa castelul bavarez Neuschwanstein.

Alte cetati si castele din top sunt situate in tari precum Marea Britanie, Irlanda, Canada, SUA, Franta si Germania.

Alte obiective turistice importante ale Tarii Fagarasului sunt Poiana Narciselor (Vad – Sercaia), cunoscuta si sub numele de Dumbrava Vadului, Rezervatia Naturala Holbav, Lacul Balea, Manastirea Brancoveanu de la Sambata de Sus, Herghelia de la Sambata de Jos, Biserica Evanghelica Luterana din Halmeag, Muzeul Satesc Matei Manea din Copacel, piramidele de la Sona, Templul Ursitelor – Manastirea Rupestra de la Sinca Veche sau Muzeul de Panze si Povesti din Mandra.

Printre atractiile zonei se numara si un altfel de turism cinegetic, bazat pe “bear watching”, urmarirea controlata a ursilor si a altor animale salbatice, precum si un altfel de turism montan, pe trasee cu grade de dificultate diferite. De asemenea, pe traseele montane, cu diferite grade de dificultate, se poate merge si cu bicicleta, iar unul dintre proiectele finantate, prin GAL RTF, din fonduri europene, a pus bazele unui centru de inchirieri pentru doritori.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*