Economic, Stiri Brasov

A dat Constanța pe Fundata și acum face zeci de mii de euro din broderie. A ajuns să aibă comenzi din SUA, Germania, Anglia și chiar din China

Severina Puiu, în vârstă de 37 de ani, face afaceri de 30.000 de euro cu un atelier de broderie, situat în comuna Fundata din judeţul Braşov. „Tendinţa este de creştere, iar planul pentru perioada următoare este accesarea fondurilor europene pentru achiziţia unor utilaje mai performante. Tindem spre 40.000 de euro cifră de afaceri anul acesta”, spune Severina Puiu.

Originară din Constanţa, fondatoarea atelierului care poartă numele „Lada de zestre” locuieşte de 13 ani la Fundata, un sat de munte, amplasat între munţii Piatra Craiului şi Bucegi. Înainte de a începe businessul cu broderii, Severina Puiu construise, tot în Fundata, câteva cabane cu destinaţie turistică şi lucrase în trecut pentru o companie olandeză.

„Povestea a început într-una din serile lungi de iarnă, la Fundata, din dorinţa de a înfrumuseţa şi de a da farmec Cabanei Moşneagului şi Cabanei Măriuca din sat, un alt proiect de suflet al meu, cabane care sunt înscrise în circuitul turistic şi pe care doream să le decorez într-un mod aparte, specific zonei.”

Aşa au luat naştere, la început, lenjeriile din bumbac, brodate cu motive tradiţionale. Acestea au fost urmate apoi de feţe de masă, naproane, perdele şi pernuţe decorative.

„Deşi aveam deja o experienţă de câţiva ani în antreprenoriat, nu brodasem nimic în viaţa mea. Absolut întâmplător am găsit-o pe Liliana Munteanu, trainer în broderie, care a fost de acord să vină la Fundata o săptămână pentru a mă învăţa secretele acestei activităţi. Şase zile nu am ieşit din casă, am învăţat secretele maşinilor de brodat şi execuţia broderiei. Nici să dorm nu aveam răbdare”, îşi aminteşte Severina Puiu.

Treptat, au început colaborările cu pensiunile şi hotelurile din zona Fundata, iar pasiunea s-a transformat în business. Produsele care ajung la clienţi pot fi atât cu materialele acestora, cât şi produsele furnizate chiar de antreprenoarea care deţine „Lada de zestre” şi care le croieşte şi le coase. Atelierul numără acum doi angajaţi, dar antreprenoarea plănuieşte să extindă echipa începând cu anul viitor.

„Client poate fi oricine, fie că vrei un cadou personalizat, ai nevoie să-ţi decorezi casa, eşti o unitate de cazare şi ai nevoie de lenjerii de pat personalizate, feţe de masă, naproane, perdele, pernuţe decorative”, spune Severina Puiu, citată de zf.ro.

Lenjeriile brodate în atelierul de la Fundata au ajuns, până acum, la clienţi din Statele Unite ale Americii, Anglia, Germania, Franţa şi chiar China sau Australia. Pariul Severinei Puiu este însă pe hotelurile, pensiunile şi restaurantele din judeţul Braşov, care pot atrage cereri mai consistente.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*