Social, Stiri Brasov

VIDEO Mitropolitul Ardealului a alungat dracii de pe autostrada Râșnov – Cristian. „Degrabă și fără împiedicare să ajungă la săvârșire”

Mitropolitul Ardealului, Laurențiu Streza, a sfințit astăzi, în prezența premierului Viorica Dăncilă și a miniștrilor Cuc (Transporturi), Pintea (Sănătate), Teodorovici (Finanțe) și Bădălău (Economie) lucrările la autostrada Râșnov – Cristian.

„Doamne, binecuvântează-ne pe noi și acest început de autostradă, aceste lucrări obștești pe care le începem astăzi în numele tău, pentru ca degrabă și fără împiedicare să ajungă la săvârșire. Luminează cugetele robilor tăi care vor lucra aici și întărește brațele, Doamne, pentru ca totdeauna să se săvârșească ceea ce este bine și să lucreze faptele luminii spre slujirea poporului tău”. Cu aceste cuvinte rostite de mitropolit au început, practic, lucrările la petecul de autostradă Râșnov – Cristian, parte din autostrada Comarnic – Brașov care, potrivit premierului Dăncilă, ar trebui finalizată în 2024.

Contractul pentru proiectarea şi execuţia lotului 5 din autostrada Comarnic-Braşov, sector Râşnov – Cristian şi Drum de Legătură, lungime 6,3 km (autostrada) + 3,7 km (drum naţional la 4 benzi cu separator median), a fost semnat cu asocierea Asocierea Alpenside – Specialist Consulting, care a avut o ofertă de 118 milioane de lei. Conform estimărilor de atunci, acest sector de autostradă ar trebui finalizat anul acesta. Licitaţia fusese lansată încă din decembrie 2017, dar procedura de atribuire a durat foarte mult şi ca urmare a numărului mare de participanţi, respectiv 8, dintre care 7 au avut oferte admisibile. Alpenside a emis în octombrie 2018 prima factură pentru acest proiect, în valoare de 2,89 milioane de lei, pentru partea de proiectare a capătului de autostradă din judeţul Braşov.
După cum a precizat recent şeful CNAIR, Narcis Neaga, anul acesta, ar urma să avem finalizată cel puţin o parte din această bucăţică de autostradă de pe raza judeţului Braşov, care să fie deschisă traficului.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

2 Comentarii

  1. Eu nu înțeleg…ați greșit ordinea faptelor.
    Eu cred ca dracii aia de-s lipiți de zid s-au lepădat de autostrada nu autostrada de draci.

  2. Asta e adevarata manipulare si spalare pe creier

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*