Stiri Brasov

FOTO Cum arată conturul viitoarei autostrăzi, în zona Râșnovului, unde a fost deschis primul șantier

Inaugurate oficial astăzi, lucrările la bucățica de autostradă care va lega Cristianul de Râșnov au început în apropiere de cartierul Chimic, respectiv în zona unde ar urma să fie amenajat un pasaj peste drumul național 73 A, care face legătura cu Zărneștiul. Pentru început, se lucrează la decopertări în vederea nivelării și realizării fundației drumului.

„Am deschis, oficial, șantierul pentru construcția acestui obiectiv, dar și pentru drumul de legătură la profil de autostradă, care asigură descărcarea traficului rutier spre municipiul Brașov. Știu, este un moment așteptat de români, tocmai de aceea, accelerez procedurile. Am încredere în constructorul român care se ocupă de acest proiect și voi monitoriza activitatea din teren, astfel încât să nu existe nicio întârziere”, a spus ministrul Transporturilor Răzvan Cuc.

Termen de finalizate: aprilie 2020

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a avizat pe 11 martie 2019 proiectul tehnic pentru construirea lotului Râşnov – Cristian/Braşov. Contractul pentru proiectarea şi execuţia lotului 5 din autostrada Comarnic-Braşov, sector Râşnov – Cristian şi Drum de Legătură, lungime 6,3 km (autostrada) + 3,7 km (drum naţional la 4 benzi cu separator median) a fost semnat în toamna lui 2017 cu Asocierea Alpenside – Specialist Consulting. Conform estimărilor din 2017, acest sector de autostradă ar trebui finalizat în 2019, însă noul termen menţionat pe site-ul CNAIR este aprilie 2020.

Asocierea Alpenside – Specialist Consulting a fost declarată câştigătoarea contractului pentru construirea lotului 5 al autostrăzii Comarnic – Braşov pentru suma de 118 milioane de lei.

Separat de acest contract, Executivul încearcă să construiască autostradă de la Ploieşti – Comarnic – Braşov prin Parteneriat Public Privat (PPP).

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Un comentariu

  1. Constantin

    Abureli PSD-iste. Nu mai sunt multi brasoveni care sa inghita asemenea gogosi.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*