Social, Stiri Brasov

S-a semnat: Primăria Brașov cumpără 26 de troleibuze din fonduri europene. Acestea vor deservi liniile 1, 2, 6 și 31

Primăria Braşov va cumpăra, cu fonduri europene asigurate prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020, 26 de troleibuze articulate, de 18 metri, care vor deservi rutele de transport public cu numerele 1, 2, 6 şi 31 din oraş.

Valoarea finanţării nerambursabile depăşeşte 77 de milioane de lei, iar perioada de implementare va fi de 36 de luni.

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Vasile-Daniel Suciu, a semnat, vineri, ordinul de finanţare a proiectului care prevede achiziţionarea, de către Primăria Braşov, a 26 de troleibuze articulate, de 18 metri, care vor deservi rutele de transport public cu numerele 1, 2, 6 şi 31 din municipiul Braşov.

Troleibuzele vor fi achiziţionate cu fonduri europene asigurate prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020.

„Obiectivul proiectului îl reprezintă îmbunătăţirea transportului public local în Braşov, valoarea finanţării nerambursabile este de 77.009.789 lei, iar perioada de implementare – de 36 de luni”, a transmis Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

Potrivit RATBV, este vorba de troleibuze cu autonomie, o combinație între troleibuzul clasic și autobuzul electric, care va permite vehiculelor să folosească energia din baterii în zonele în care nu există rețeaua electrică necesară.

POR 2014-2020 este unul dintre programele prin care România poate accesa fondurile europene structurale şi de investiţii provenite din Fondul European pentru Dezvoltare Regională (FEDR), în perioada actuală de programare. Alocarea estimată se ridică la 8,25 miliarde euro, din care 6,7 miliarde de euro reprezintă sprijinul UE, prin FEDR, iar 1,5 miliarde de euro – contribuţia naţională. Autoritatea de Management a programului funcţionează la nivelul MDRAP.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

3 Comentarii

  1. Linia 6 si linia 31 au statie de plecare in Livada Postei. Acolo nu mai exista linii de curent pentru troleibuze. Sa inteleg ca primaria se apuca de modificari iarasi?

    • Toate liniile au statie de plecare Livada Postei. Totusi, le spune troleibuze cu autonomie, deci vreo 5-6 kilometri pot folosi bateriile cu care sunt dotate, urmand sa se reincarce odata ce se face reconectarea la retea.

  2. Pe linia 6 nu circula niciun troleibuz.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*