Economic, Stiri Brasov

După ce și-au deschis biroul din Brașov, clujenii de la Fortech s-au extins în Chicago

Compania Fortech din Cluj-Napoca, specializată în dezvoltarea de soluţii software la comandă, controlată de antreprenorul Călin Văduva, a deschis luna acesta primul birou de vânzări şi consultanţă din afara ţării, în Chicago, SUA. Biroul este situat în inima centrului de afaceri din Chicago, într-un zgârie-nori, şi va deveni punctul de intersecţie dintre consultanţii şi reprezentanţii de business Fortech şi clienţii sau prospecţii din SUA care doresc să exploreze valoarea aplicată a tehnologiei, potrivit unui comunicat de presă al companiei.

Luna trecută, Fortech a deschis la Braşov al patrulea birou regional, după Cluj, Iaşi şi Oradea.

„De mai bine de 15 ani suntem alături ca parteneri tehnici atât pentru companii mari, cât şi start-up-uri sau companii mici şi medii din SUA. Am dezvoltat proiecte pentru o varietate de industrii precum sectorul financiar, sănătate, comerţ, industria comunicaţiilor şi altele. Am acţionat ca parte integrantă din ecosistemul lor tehnic, după un model de colaborare adaptativ. Aşa am crescut pe această piaţă şi am ajuns azi să evaluăm proiectele noastre comerciale aferente SUA la o pondere de 45% din portofoliul comercial actual“, a spus Călin Văduva, CEO al Fortech.

Activitatea biroului din Chicago va fi asigurată de o echipă multidisciplinară, formată din arhitecţi software, consultanţi de business sau vânzări. Aceştia vor funcţiona printr-un circuit rotaţional. Astfel, compania va asigura o strânsă relaţionare cu prospecţii şi clienţii din regiune.

„Deschiderea unui birou în Chicago este o etapă cheie cu rădăcini în viziunea şi strategia de business şi reafirmă angajamentul nostru faţă de clienţii actuali şi prospecţii din regiune, aflaţi în căutarea unui partener pentru proiectele lor software“, a mai spus Văduva.

Oferta Fortech pentru piaţa SUA acoperă întregul spectru de dezvoltare al unui produs software de la analiza nevoii, UI/UX, dezvoltarea aplicaţiei, testare şi asigurarea calităţii la mentenanţă sau gestiune de proiect. Compania se va angaja în continuare în execuţia celor mai complexe proiecte tehnologice prin aplicarea unui spectru larg de tehnologii. Printre acestea se înscriu JAVA, .NET, CĂĂ, Web, Python sau tehnologii mobile.

„Am învăţat că orice intervenţie tehnologică implică schimbări mai profunde în organizaţia clientului. În lumina acestei înţelegeri, aplicăm o abordare consultativă, facilitând practic navigarea fiecărei etape din procesul de dezvoltare şi achiziţie a unui proiect software. Prezenţa noastră în Chicago, ne va ajuta să întărim raportul de comunicare atât cu clienţii existenţi cât şi cu cei potenţiali din regiune, pe tot parcursul acestui traseu“, a spus Alex Dima, VP Fortech.

Noul hub din Chicago devine parte integrantă a grupului Fortech, alături de cele 4 centre operaţionale din România, ce numără în prezent peste 700 de angajaţi şi colaboratori. Aceştia sunt distribuiţi în birourile companiei din Cluj, Iaşi, Oradea şi în biroul recent deschis în Braşov. Hub-ul din Chicago va lucra îndeaproape cu organizaţia din România.

În anii recenţi, Fortech a învestit în cele mai inovatoare segmente tehnologice, precum: Cloud, AI, machine learning, IoT sau Blockchain. Pe parcursul celor 15 ani de activitate, echipa Fortech a acumulat experienţă în toate etapele de dezvoltare a unui produs software, de la crearea de prototipuri, la construcţia unor sisteme tehnologice complexe, integrări sau migrări.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*