Economic, Stiri Brasov

Spitalul Clinicco, afaceri de 4,5 milioane de euro anul trecut

Compania Clinicile Icco, ce administrează spitalul Clinicco din Braşov, unul dintre jucătorii din top 20 ce oferă servicii de asistenţă spitalicească, controlat de Călin Filimon Costan şi Andor Balint Ciugudean, a finalizat anul trecut cu afaceri de 21,2 milioane de lei (aproximativ 4,5 milioae de euro), în creştere cu 7% faţă de anul anterior, potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe.

Anul trecut, compania a continuat investiţiile în echipamente, în achiziţionarea unui angiograf şi avea în plan să dezvolte un bloc operator nou prin care să crească capacitatea spitalului la 100 de locuri, plus 20%, potrivit ultimelor declaraţii făcute de Radu Pavel, directorul executiv al spitalului. Compania care operează spitalul a raportat anul trecut pierderi de 894.000 de lei, arată datele publice de pe mfinante.ro

Spitalul Clinicco a devenit funcţional în februarie 2009, în urma unei investiţii totale ce s-a ridicat la 5 milioane de euro.  Unitatea spitalicească este specializată în cardiologie intervenţională, ortopedie şi recuperare medicală şi sportivă şi oferă spitalizare, dar şi servicii medicale într-un ambulatoriu de specialitate. 

Spitalul face parte din grupul Icco, ce mai include Icco Medical, distribuitor de echipamente de iradiere, produse de radioprotecţie, lămpi chirurgicale, reprezentant al companiilor Best Theratronics Ltd. Canada, Mavig GmbH Germania şi Arplay Medical, arată datele de pe site-ul firmei.   Grupul este structurat în mai  multe divizii, construcţii, energie, industrie, electronică, dezvoltări imobiliare şi instalaţii, potrivit datelor de pe site-ul grupului.

Braşovul este unul din judeţele în care s-au dezvoltat mai multe business-uri  pe piaţa serviciilor medicale private. Cel mai mare jucător privat din Braşov după cifra de afaceri pe sectorul de asistenţă spitalicească este spitalul Sf. Constantin,  deschis în 2011 şi operat de compania Teo Health SA (controlată indirect de antreprenorul Mihai Miron – grupul Ropharma), care a raportat anul trecut afaceri de circa 54 de milioane de lei, faţă de 46,5 milioane de lei anul anterior.

În Braşov mai este prezent şi operatorul privat Onco Card, controlat de mai  mulţi acţionari, respectiv de Radu Dorel Pintea, Raluca Butuza, Gheorghe Duţu dar şi Sorin Grigorescu.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*