Stiri Brasov

FOTO Serviciul de termoficare începe să producă energie verde. Locuitorii dintr-o zonă a cartierului Astra vor avea apă caldă de la panouri solare

În vederea eficientizării sistemului centralizat de încălzire, conducerea Serviciului Public Local de Termoficare Brașov a decis să investească din acest an și în energie verde. Astfel, de luna viitoare, va începe să funcționeze instalația de panouri solare care a fost montată pe punctul termic de pe strada Barbu Lăutaru, unde se află și casieria Serviciului. După cum ne-a declarat Mircea Marin, directorul SPLT, instalația îi va alimenta pe consumatorii din zona cartierul Astra, zona cuprinsă între Calea București și Carpaților. „Investiția totală în achiziția acestor panouri solare, precum și în instalarea acestora, este de aproximativ 370.000 de lei cu tot cu TVA. În total, au fost amplasate 60 de baterii a câte 15 panouri fotovoltaice, iar de luna viitoare instalația va începe să funcționeze și să alimenteze această zonă a cartierului Astra. Pe sezon de vară practic nu vom mai folosi gazul metan pentru producerea apei calde menajere, decât în cazul în care va fi foarte rece sau va fi timpul foarte înnorat. Punctul termic se află într-o zonă cu incidență solară foarte bună și tocmai de aceea a fost ales pentru această instalație, astfel încât productivitatea să fie cât mai mare. Înainte de a monta aceste panouri am făcut un studiu de rezistență al clădirii, iar în conformitate cu rezultatele acestuia am dimensionat și instalația de fotovoltaice”, a explicat directorul SPLT.

Panourile vor fi de ajutor și pe timp de iarnă

Acesta a mai adăugat că panourile  reacționează și la ultraviolete, astfel că și pe timp de iarnă acestea vor ajuta la producerea agentului termic, urmând să aibă o contribuție de aproximativ 15%, astfel încât se va economisi cantitatea de gaz metan utilizată de punctul termic, pe timpul sezonului rece.

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*