Locuri de munca, Stiri Brasov

Schimbarea jobului, factor de stres pentru români: 62% dintre aceștia consideră că nu au suficientă experiență

Unele dintre cele mai stresante etape din viața profesională a românilor rămâne în continuare schimbarea jobului, cea mai mare teamă a acestora fiind faptul că posturile cele mai bune sunt luate de persoanele care au „pile”. Veridicitatea anunțurilor de angajare reprezintă o altă temere a acestora.

În studiul eJobs, doar 7% dintre respondenți au declarat că au încredere în ei din punct de vedere profesional. Principalele puncte slabe care îi împiedică pe aceștia să obțină jobul dorit sunt lipsa studiilor superioare și a încrederii în sine. De asemenea, aceștia sunt de părere că nu sunt suficient de digitalizați, că nu au suficiență experiență sau, din contră, că sunt supracalificați pentru joburile disponibile din piață.

Redactarea CV-ului este un alt obstacol de care se lovesc românii în momentul în care doresc să-și schimbe cariera. Conform studiului, 62% dintre ei consideră că nu au suficiență experiență, iar din acest motiv CV-ul lor nu îi va convinge pe recrutori. În plus, 22% nu știu cu exactitate ce informații ar trebui să includă sau ce format ar trebui să aibă un CV, în timp ce 1 din 10 români consideră că are prea multă experiență care nu poate fi comprimată astfel încât forma finală a CV-ului să nu depășească 2 pagini.

Nivelul de stres profesional al românilor este sporit și de etapa interviului de angajare, nu doar de cea a procesului de găsire a joburilor sau cel de aplicare. Pentru mai mult de jumătate dintre candidați, cea mai mare teamă este aceea că nu au atitudinea potrivită și că vor părea nesiguri pe ei din cauza emoțiilor. De asemenea, 37% se tem că nu vor ști cum anume să răspundă întrebărilor pe care le primesc din partea recrutorului, aproape tot atât de mulți fiind de părere că nu sunt suficient de bine pregătiți. Atitudinea intervievatorului pare să îi preocupe pe 33% dintre respondenți care se tem că vor fi ușor demotivați, în timp ce 20% se așteaptă să fie discriminați din cauza vârstei, sexului sau aspectului fizic.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*