Stiri Brasov

Primăria va plăti peste 500.000 de lei pentru schițarea proiectului preliminar al noii șosele care va lega Brașovul de Sânpetru

În vederea creării unei noi căi de acces între municipiul Brașov și comuna Sânpetru, edilii brașoveni au demarat procedurile birocratice pentru modernizarea străzii Narciselor, care în prezent este o uliță, accesibilă doar pe hartă, ținând cont că este „brăzdată” la mijloc de centura Brașovului. Astfel, după ce o contestație a dus la anularea procedurii pentru întocmirea studiului de fezabilitate, aceasta a fost reluată de curând. În conformitate cu anunțul de licitație, Primăria va plăti aproape 570.000 de lei, cu TVA, pentru a realiza această documentație tehnică, prin care va fi creat proiectul preliminar pentru această șosea.

Strada Narciselor are o lungime totală de 2,83 km pe raza municipiului Brașov şi se prelungeşte pe teritoriul comunei Sânpetru, tronsonul din intravilanului având 1,47 km. Strada Narciselor porneşte de la sensul giratoriu de lângă RATBV de pe strada Hărmanului, trece pe lângă cimitirul din spatele sediului operatorului de transport în comun şi ajunge la tronsonul 2 al ocolitoarei Braşovului, unde este întreruptă. După ocolitoare, strada Narciselor se prelungeşte cu un drum care se termină la sensul giratoriu de pe DJ 103 (Braşov-Sânpetru). Pentru traverserea centurii ar urma să fie amenajat un pasaj suprateran.

Firmele care vor să realizeze acest studiu își pot depune ofertele până în data de 10 iunie, iar în cel mult șase luni de la semnarea contractului va trebui realizată întreaga documentație. Totodată, unul dintre pașii principali în vederea derulării proiectului este clarificarea situației terenului aferent noii străzi, care poartă numele de strada Narciselor. Astfel, terenul de 14.000 de metri pătrați, care aparținea Statului Român, va fi înscris în Cartea Funciară pe numele Primăriei Brașov.

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*