Social, Stiri Brasov

O firmă a unui personaj implicat în dosarul de luare de mită al fostului președinte CJ Cluj va asigura „trusoul pentru nou-născuții” din Brașov. Vezi ce va conține pachetul asigurat de Primăria Brașov

Direcția de Asistență Socială Brașov anunță că începând de luni, 20 mai, viitorii părinți brașoveni vor primi produse în cadrul programului „Trusoul pentru nou-născuți”. Valoarea pachetului este de 1.500 de lei, programul vizând asigurarea de produse destinate nevoilor de creștere și îngrijire a copiilor în primele trei luni de viață.

 

„Pentru persoanele îndreptățite care depun cereri până vineri, 17.05.2019 ora 16.30, se mai acordă tichete sociale, pentru copii născuți în intervalul 01.01.2019-16.05.2019”, se arată într-o informare a Direcției de Servicii Sociale.

Pentru mai multe informații accesați link-ul http://www.dssbv.ro/prestatii-si-beneficii-sociale/trusou-nou-nascut/.

Potrivit datelor SEAP, licitația pentru produsele care fac parte din trusou a fost câștigată de compania clujeană Inter Sport SRL, deținută de Lucian Mihuț, un om de afaceri al cărui nume apare în dosarul de mită al fostului președinte al Cj Cluj, Horia Uioreanu. Răzvan Pop, consilierul lui Uioreanu, a dezvăluit la DNA Cluj: „In data de 14 martie 2014, urma sa ma intalnesc cu Rus Alin si eventual cu Mihut Lucian patronul de la Inter Sport SRL, acesta din intentionand urmand sa remita o suma de bani presedintelui CJ Cluj pentru contractul de dotare a pistei de atletism de pe Cluj Arena cu aparatura necesara competitiilor intenationale de atletism. Intalnirea, intermediata si fixata de Rus Alin, urma sa aiba loc la liziera padurii din Gilau, pe drumul care duce la restaurantul Milenium dar am renuntat. Licitatia castigata de Inter Sport SRL a avut loc in decembrie 2013“.

Valoarea totală a contractului este de 3 milioane de lei. Cifra de afaceri a companiei clujene a fost în 2016 de 3,30 milioane de lei, iar în 2017 de 4,22 milioane de lei.

 

Ce va conține pachetul

Fiecare pachet va conține obiecte de îmbrăcămintedar și biberoane, suzete, bavete etc.

Astfel, părinții care vor solicita acest ajutor dinpartea Primăriei Brașov, vor primi pentru fiecare copil un pachet cu 4 body cu mâneci lungi, 4 body cu mâneci scurte, 6 pantaloni, 6 bluze, 2 căciulițe tip bonetă, 2 căciulițe tip fes, „5 bucăți șosete” (probabil perechi), „2 bucăți botoșei”, o pătură de învelit din bumbac 100%, o pătură de învelit din microfibre, etc. Lista completă o puteți găsi în poza alăturată.

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Un comentariu

  1. In cat timp de la depunerea cererii se vor da parintilor bunurile? Este discriminatoriu, tichetele le puteai folosi si daca le primeai mai tarziu si luai ce iti trebuia, dar hainutele ce marimi vor fi, cum va asigurati ca vor fi folosite de toti copiii indiferent de kg si inaltime? Multi parinti mai au de la copiii mai mari, de prieteni primite lucruri sau chiar cumparate de dinainte. Nu astrapta nimeni primaria ca sa isi imbrace copilul. Se specula ca se valorificau tichetele si ca de aceea nu se mai dau. Dar bunurile ce le dati si nu pot fi folosite, nu se vor valorifica? Sau defapt la cum vor arata defapt vor fi date de pomana? Spalare de bani, nu ajutor oferit, asta pare!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*