Social, Stiri Brasov

Încă un ortoped brașovean condamnat la închisoare cu suspendare pentru luare de mită. Nu mai are voie să lucreze în sistemul public

Medicul ortoped Marius Stoica a fost a fost condamnat definitiv la 2 ani și 8 luni de închisoare cu suspendare pentru luare de mită. Nu mai poate profesa timp de doi ani într-un spital de stat, anunță Știri de Brașov.

Medicul a fost reţinut în 20 iulie 2016 după ce a fusese prins în flagrant în timp ce lua 800 de lei mită. Procurorii au făcut atunci percheziţii la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov şi la locuinţele medicului.

,,În baza art.91 alin.1 Cod penal, dispune suspendarea sub supraveghere a pedepsei închisorii de 2 ani şi 8 luni pe un termen de supraveghere de 3 ani, stabilit conform art.92 alin.1 Cod penal. Suspendă executarea pedepsei accesorii pe durata termenului de supraveghere. Pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art.66 alin.1 lit.a, b, g Cod penal, dreptul de a exercita profesia de medic specializarea ortopedie-traumatologie în cadrul unor unităţi sanitare publice de stat, cu excepţia cazurilor medicale de urgenţă) pe o durată de 2 ani“, se arată în sentința Curții de Apel Brașov.

Marius Stoica este  al treilea medic ortoped prins cu mită la aceeaşi secţie. În 11 februarie 2016 la cabinetului medicului Dumitru Petrescu şi el ortoped la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov au fost efectuate percheziţii.

Un alt ortoped de la acelaşi spital a fost reţinut în 10 august 2015. Marius Nica a fost prins în flagrant în timp ce lua mită de la un investigator sub acoperire care a pretins că este pacient. Procurorii au reuşit să mai demonstreze că medicul a mai luat mită în alte cinci cazuri tot pentru a efectua intervenţii chirurgicale ortopedice. Medicul cerea între 400 şi 1000 de lei de la pacienţii care aveau nevoie de operaţii. În luna martie, magistraţii Tribunalului Braşov l-au condamnat pe Marius Nica la 2 ani şi 8 luni de închisoare cu suspendate pentru luare de mită în formă continuată. Nica este acum angajat al Spitalului Sfântu Constantin.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*