Social, Stiri Brasov

Fenomenul Teleorman lovește la Predeal: Morții au semnat pentru susținerea partidului lui Tăriceanu

Poliţia din Predeal a deschis un dosar penal in rem pentru „fals în înscrisuri sub semnătură privată”, după un articol de presă a semnalat prezenţa unor persoane decedate pe listele de susţinere ale ALDE la  alegerile europarlamentare, dar şi a unor persoane care au declarat că nu au semnat listele, potrivit stiripesurse.ro.
Aşadar, un articol din media a vehiculat că, pe listele de suţinere ale ALDE pentru alegerile de pe 26 mai, care fuseseră strânse pe raza oraşului Predeal, figurează morţi, persoane fără acte de identitate şi persoane care spun că nu au semnat. În aceste condiţii, la Biroul Electoral Central a fost înregistrat un denunţ penal.
Organele de poliţie judiciară din cadrul Poliţiei Staţiunii Predeal au dispus, pe 2 mai 2019, prin ordonanţă, începerea urmăririi penal in rem pentru infracţiunea de „fals în înscrisuri sub semnătură privată”:
„În fapt s-a reţinut că primarul interimar al staţiunii Predeal (Lucian Adam) a întocmit şi a semnat pentru conformitate mai multe liste de susţinere ale partidului ALDE în care se regăsesc semnături ale unor persoane decedate anterior datei de semnare a listelor, iar numiţii (…) au afirmat că nu au semnat niciodată listele”, se arată în ordonanţa organelor de poliţie judiciară.
Autorităţile i-au cerut BEC să trimită în original toate listele susţinătorilor ALDE întocmite pe raza oraşului Predeal şi semnate pentru conformitate de primarul interimar. Pe 12 mai, scrie sursa citată, BEC a informat IPJ Braşov că „am identificat un număr de 7 pagini conţinând listele de susţinători depuse de ALDE, întocmite pe raza oraşului Predeal şi semnate de numitul (…)”.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*