Economic, Stiri Brasov

Transportatorul Vectra International a investit 1,7 milioane de euro în dezvoltarea parcului auto

Compania de transport marfă Vectra International din Braşov, care operează curse pe rute internaţionale pentru clienţi din domeniul auto, controlată de Liliana Butuză, a finalizat anul trecut cu afaceri de 102 milioane de lei, în creştere cu 2% faţă de anul anterior, şi a ajuns la 333 de angajaţi, arată datele publice de la Ministerul de Finanţe.

Compania operează curse către Franţa, Spania, Anglia, Suedia, Finlanda şi alte ţări, Printre clienţii companiei se numără producătorul de componente auto Autoliv, producătorul german de componente auto Draxlmaier, producătorul de componente auto Preh, dar şi Michelin sau  Craiss,  potrivit datelor de pe site-ul companiei.

Bazele companiei au fost puse în 1994, când operatorul făcea cu doar câteva camioane transport de marfă pe rute internaţionale, având sediul la Zărneşti. Parcul auto a ajuns la peste 130 de camioane şi 130 de semiremorci, potrivit ultimelor date. În 2017, compania a investit 1,7 milioane de euro în dezvoltarea parcului auto, potrivit ultimelor date.

Afacerile companiei au fost pe creştere în fiecare an, s-au dublat în 2018, faţă de nivelul pe care îl înregistra în 2011, respectiv o cifră de afaceri de 52,8 mil. lei, la 169 de angajaţi. Profitul net însă a fost în scădere anul trecut, la 1,2 mil. lei, faţă de 2,9 mil. lei anul anterior, arată datele de pe mfinante.ro.

Acţionarul companiei, cu un pachet de 99,9%, este Liliana Butuza (potrivit ultimelor date).

În România, piaţa de transport mărfuri pe calea rutieră este estimată la 5-6 miliarde de euro, fiind formată din din 1.350 de firme. Din acestea, circa 100 de companii  au o flotă de peste 100 de camioane, în timp ce peste 2.300 de firme au o flotă formată sub 50 de camioane, arată ultimele date de la Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR).

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*