Stiri Brasov

Studiul de viață sălbatică și cel de zgomot, noi provocări pentru Aeroportul din Ghimbav

Odată cu finalizarea procedurii de licitație pentru lucrările la terminalul aeroportului, dar și începerea altor nouă obiective din cadrul acestui proiect, Consiliul Județean Brașov continuă cu restul demersurile birocrtice și nu numai, astfel încât acesta să devină operațional odată cu închiderea șantierelor.

Astfel, președintele CJ Brașov a precizat că următoarea licitație care va fi lansată este cea pentru realizarea balizajului pistei, dar și de construcție a drumului perimetral. De asemenea, zilele acestea urmează să fie primit, atât la CJ Braşov, cât şi la Romatsa şi la Ministerul Transporturilor raportul cost-beneficii de la Eurocontrol, ulterior urmând să fie pregătit caietul de sarcini referitor la soluţia ce va fi agreată privind echipamentele de radio-navigaţie.

De asemenea, Veştea a amintit că mai sunt necesare o serie de studii pentru ca aeroportul să devină operațional. Unul dintre acestea este cel de viaţă sălbatică, care ar urma să fie finalizat anul viitor. Prin acest studiu sunt monitorizate toate seciile de păsări din zonă, astfel încât să fie observat traseul lor. În plus, va trebui reactualizat și studiul de obstacolare şi va trebui realizat și un studiu de zgomot. După cum a spus Adrian Veștea, urmează să se stabilească dacă se va efectua în tot oraşul Ghimbav, de către Primărie, sau numai în perimetrul Aeroportului, de către CJ Braşov.

În plus, mai sunt necesare o serie de proceduri prealabile introducerii utilităţilor – gaz, energie electrică, internet etc şi, de asemenea, trebuie începută procedura de certificare a aeroportului, de către viitorul Consiliu de Administraţiei al regiei înfiinţate pentru administrarea aeroportului. Nu în ultimul rând, săptămâna viitoare ar urma să fie desemnat câştigătorul pentru furnizarea autospecialelor PSI şi ar urma să fie depuse ofertele pentru autospecialele de deszăpezire, adupă cum a precizat președintele CJ Brașov .

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*