Stiri Brasov

Linia RATBV de Codlea va intra pe traseu din 2 iulie. Operatorul și-ar putea extinde traseele până la Zărnești sau Vama Buzăului

După ce de la 1 ianuarie, RATBV SA a început să asigure transportul în zona metropolitană pe traseul Brașov – Cristian, din data de 2 iulie 2019, autobuzele operatorului de transport al Brașovului ar urma să ajungă și în alte localități din jurul Brașovului.

După cum ne-a declarat directorul RATBV George Cornea, cele mai avansate sunt discuțiile pentru introducerea unei noi linii de transport spre Codlea și Ghimbav. Acesta a mai adăugat faptul că discuții la fel de avansate mai sunt și cu Râșnovul, dar și cu comunele Sânpetru, Bod, Prejmer, Hărman și Feldioara. „Edilii din aceste localități și-au experimat intenția clară de a încheia contracte de servicii publice cu RATBV pentru a asigura transportul în comun spre și dinspre aceste localități. Deocamdată, aceste contracte de servicii publice nu au ajuns la noi, sunt încă în faza de semnare la primării, astfel încât nu există stabilit și un tarif stabilit pentru cursele de pe aceste trasee”, a explicat George Cornea. De celalată parte, sunt și localități din zona metropolitană unde demersurile în vederea semnării contractelor cu RATBV sunt aproape inexistente, printre acestea numărându-se Tărlungeniul, Hălchiul, dar și Predealul.

Cu autobuzele și personalul de acum, RATBV poate acoperi până la 10 localități

Și localități din afara zonei metropolitane au început negocierile cu RATBV pentru a beneficia de serviciile de transport oferite de operatorul Brașovului, printre acestea numărându-se Zărneștiul și Vama Buzăului. „O extindere a rețelei de transport a RATBV spre aceste localități va fi luată în discuție într-o etapă viitoare. În momentul de față, cu parcul auto existent și personalul pe care îl avem, putem acoperi cam până în zece localități. Dacă vor fi și alte localități care vor apela la serviciile societății, va mai trebui angajat personal, dar și achiziționate mijloace de transport în comun”, a adăugat directorul RATBV.

 

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

2 Comentarii

  1. E gresit ceva in Articol.Orasul Zarnesti SE afla in Zona Metropolitana Brașov

  2. Verificați mai bine, suntem in 5 iulie si nu este nici un mijloc transport Ratbv in Codlea!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*