Stiri Brasov, Turism

FOTO Primăria a început reparațiile în zona turnurilor și bastioanelor vechii cetăți, astfel încât turiștii să le poată admira măcar din exterior, fără a-și pune în pericol viața

Ținând cont că procedurile birocratice prin care Primăria ar urma să devină priorietar cu acte în regulă asupra turnurilor și bastioanelor vechii cetăți a Brașovului sunt tergiversate de mai mulți ani, iar aceste monumente se degradează vizibil pe zi ce trece, edilii au luat deciai să demareze măcar reparațiile la zonele adiacente sistemului de fortificații, astfel încât turiștii să poată vizita în condiții de siguranță măcar din exterior aceste obietive, care sunt închise.

,,Având în vedere că, de atâția ani, încă așteptăm Hotărârea de Guvern prin care să se clarifice situația patrimonială a turnurilor și zidurilor de apărare, am luat decizia ca, până la reglementarea situației juridice, să facem lucrări de întreținere la zonele adiacente acestor ziduri și turnuri. Astfel, în această primăvară am demarat un program amplu de reparații la scările de acces spre turnuri, platformele de belvedere, balustradele de legătură etc. care, din cauza faptului că aceia care le-au avut în administrare nu le-au întreținut în acești ani, reprezentau deja un pericol pentru turiștii și brașovenii care voiau să le viziteze. Deja am finalizat lucrările la scările și platformele de la 4 dintre turnurile de apărare, iar acum lucrăm la platforma de belvedere de pe zidul de apărare, în zona Centrului de Agrement”, a precizat primarul George Scripcaru.

Acesta speră ca Hotărâre de Guvern să fie adoptată cât mai repede, astfel încât să demareze un proiect care să vizeze și partea de întreținere și reparații pentru turnuri și ziduri. Facem un apel și la domnul prefect să facă demersurile care depind de el pentru a se adopta cât mai repede acea hotărâre. „În același timp, sperăm ca domnia sa să promoveze cât mai repede proiectul de hotărâre de guvern pentru trecerea Cetățuii în patrimoniul Municipalității, astfel încât să putem demara de urgență un proiect de consolidare a acestui monument istoric, având în vedere starea sa de degradare ”, a declarat primarul George Scripcaru.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*