Social, Stiri Brasov

Dezvoltatorul unor proiecte rezidențiale din Râșnov și Cluj-Napoca s-ar fi aflat în avionul care s-a prăbușit în zona barajului Siriu

Un avion de mici dimensiuni s-a prabusit, miercuri, in zona Baraj Siriu din judetul Buzau. Doua persoane si-au pierdut viata in acest accident aviatic. Potrivit unor surse autorizate, în avion s-ar fi aflat omul de afaceri clujean Mihai Covaciu, dezvoltatorul unor  proiecte rezidențiale din Cluj Napoca și Râșnov, și Liviu Bucățică, fratele Corinei Martin, fost președinte ANAT.

Covaciu este un pasionat al zborului si deţine brevet de mai bine de 5 ani. In afacerea lui, mobilitatea este foarte importantă, aşa că  şi-a cumpărat propriul avion, pe firmă, un Pegna 2008,  pentru mai multă mobilitate. Miercuri a plecat de pe aerodronul din Ghimbav cu un client căruia i-a vândut o casă la Râşnov, Liviu Bucăţică, un afacerist din Constanţa. Se pare că acesta din urmă a făcut o vizită la Râşnov pentru a vedea stadiul construcţiei iar acum trebuia să ajungă rapid înapoi la Constanţa. Mihai Covaciu s-a oferit să-l ducă la Constanţa şi au plecat împreună de pe aerodromul din Ghimbav. La câteva minute de la decolare acesta a dispărut de pe radar.

„In urma unui apel prin 112, s-a semnalat faptul ca exista posibilitatea ca un aparat de zbor de mici dimensiuni sa fi cazut intr-o zona montana, greu accesibila din zona Nehoiasu-Valea Nehoiului.

Apelantul la 112 sustine ca a auzit un zgomot la o distanta considerabila, care ar putea fi un aparat de zbor de mici dimensiuni.

La nivelul judetului Buzau au fost alertate echipaje de pompieri, echipaje medicale, jandarmi si politisti pentru derularea actiunilor de cautare-salvare”, a transmis ISU.

De asemenea, s-a luat legatura la unitatea de aviatie din judetul Buzau si la Romatsa pentru verificarea zborurilor autorizate in zona, potrivit sursei citate.

Purtatorul de cuvant al Prefecturii Buzau, Gabriel Cozma, a declarat ca nu stia de existenta vreunei aprobari de survol.

“In momentul de fata nu se cunoaste ca ar exista aprobare pentru survol in zona. Doua persoane sunt decedate, dar nu se stie indentitatea lor. Nu se stie locul de unde a decolat, epava a fost gasita acum 10 minute. Foarte urata este vremea. De noaptea trecuta a plouat continuu, iar plafonul de nori e destul de jos, insa nu a fost furtuna”, a spus Gabriel Cozma pentru Mediafax.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*