Imobiliare, Stiri Brasov

45 de indieni lucrează la ridicarea „zgârie-norilor” de Brașov, de pe strada Carpaților

În perioada următoare, alți 55 de muncitori din India vor ajunge la Brașov pentru a lucra la ridicarea celor peste 20 de clădiri din cadrul ansamblului Urban Plaza.

Un studiu efectuat anul trecut arăta că 81% dintre angajatorii români au mari dificultăţi în a găsi salariaţi. Practic, suntem pe locul doi în lume, după Japonia, când vine vorba despre lipsa personalului calificat, astfel că firmele, în special din domeniul construcțiilor, au trebuit să apeleze la personal de peste mări și țări.

Unul dintre dezvoltatorii imobiliari brașoveni care a mers tocmai până în India, ca să găsească muncitori calificați cu care să poată realiza noile proiecte rezidențaiel propuse, este Urban Invest. În prezent, pe șantierul viitorului ansamblu Urban Plaza de pe strada Carpaților sunt 45 de indieni, care nici nu au sosit bine, că au început să lucreze la turnarea fundațiilor primelor patru blocuri. În total, după cum ne-au declarat reprezentanții dezvoltatorului, 100 de muncitori din India vor lucra la acest proiect care se întinde pe cele 10 hectare ale fostei fabrici Prefa și care include și ridicarea celor mai înalte clădiri de la poalele Tâmpei, cu o înălțime de peste 70 de metri.

Salarii aproape triple, față de ce câștigă în India

 „Muncitorii indieni vin în România pe un salariu chiar dublu-triplu faţă de cel din ţara lor. Marea lor problemă este că nu au unde lucra acolo. Noi avem, ne dezvoltăm, suntem în plină dezvoltare, astfel că avem nevoie de forţă de muncă, aşadar îi aşteptăm cu drag”, a explicat Anne Marie Stavri, reprezentant al firmei de recrutare. Totodată, indienii au și cazarea asigurată de către dezvoltatorul imobiliar. După cum a precizat directorul de marketing al Urban Invest, Dana Dumitrescu, pentru aceștia au fost amenajate spații de cazare în câteva foste cămine ale fabricii de camioane.

Pentru a-i selecta pe viitorii angajaţi, proprietarul Urban Invest, Ionuţ Angheluş, a fost personal în India, astfel că au fost recurtați doar acei muncitori cu experiență, respectiv care au participat la realizarea unor proiecte rezidențiale și nu numai din Dubai. „A fost o misiune dificilă, însă am vrut să avem garanţia calităţii şi în ceea ce priveşte personalul, fiindcă în proiectele pe care le derulăm nu facem rabat de la calitate şi suntem foarte riguroşi. Astfel, am avut ca punct de plecare, în selecţia realizată, o experienţă de minim 10 ani în domeniu şi minim 5 ani de lucru în ţări renumite din punct de vedere imobiliar, precum Emiratele Arabe Unite, în special în Dubai şi Abu-Dhabi. În plus, toţi cei care au fost recrutaţi au dat şi o probă de lucru. Am angajat doar persoane care, până acum, au lucrat la realizarea unor proiecte rezidenţiale importante în lume”, a spus Ionuţ Angheluş. 

Urban Plaza va fi proiectul imobiliar care schimbă linia de orizont de la poalele Tâmpei, fiind compus din 21 de clădiri cu câte 8 și 10 etaje, o clădire cu 6 etaje cu spații dedicate birourilor, dar și două clădiri cu 20 etaje, cu o înălțime de 70 de metri. Este cel mai ambițios proiect al dezvoltatorului și va cuprinde 2.000 de apartamente cu structuri variate, cu suprafețe de până la 137 de metri pătrați.

 

 

 

 

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*