Stiri Brasov, Timp liber

Zoo Brașov caută o firmă care să opereze planetariul și pune la bătaie 175.000 de lei. Fără angajați specializați, acesta nu poate fi încă deschis

Deși lucrările au fost finalizate încă din luna martie, planetariul din cadrul Zoo Brașov nu a putut fi deschis, deoarece nu s-a găsit personal specializat care să îl opereze. Astfel, conducerea Zoo a decis să organizeze o licitație prin care să externalizeze acest serviciu unei firme care are specializare în domeniu. „Avem nevoie de personal specializat care să opereze acest planetariu, fiindcă vorbim de un sistem complex, nu putem da pe mâna oricui. Sperăm să existe ofertanți, astfel încât atribuirea contractului să se facă cât mai repede, după termenul de finalizare a licitației. Cerința principală pentru personalul de care avem nevoie este, în primul rând, să fie persoane pasionate de astronomie. Totodată, cei care au studii universitare în domeniul fizicii sau geografiei au un avantaj, ca de altfel și cei care au mai lucrat în alte planetarii”, a explicat Alin Pînzaru, directorul Zoo Brașov.

În total, ar urma să fie angajați trei operatori, dar și o casieră, iar valoarea contractului care va fi încheiat cu firma este de 175.000 de lei, urmând să fie valabil pe o perioadă de un an. Firmele care sunt interesate de acest contract își pot depune ofertele cel târziu până în data de 27 mai. Totodată, conducerea Zoo Brașov a început negocierile și cu firmele care oferă filme și spectacole pentru planetarii, astfel ca odată cu selecția de personal să existe și materialul care va rula.

Cât va costa intrarea la planetariu

Taxa de acces la planetariu va porni de la 10 lei și va ajunge la 25 de lei, biletul urmând să fie separat de cel de intrare în incinta parcului zoologic. Un bilet de intrare exclusiv la planetariu pentru un adult va fi de 25 de lei. Copiii, elevii, studenții și persoanele peste 65 de ani vor achita însă doar 15 lei. În cazul grupurilor organizate de elevi, formate din cel puțin 10 persoane, taxa de acces va fi și mai mică, respectiv de 10 lei.

Investiție de peste 8 milioane de lei

Lucrările la planetariu au fost demarate anul trecut, investiția ridicându-se la 8,3 milioane de lei. Lucrările au fost realizate de către compania Har & H. Față de proiectul inițial, la recomandarea unor specialiști sin SUA și Franța, au fost aduse unele îmbunătățiri, astfel încât obiectivul să fie amenajat la cele mai înalte standarde. În trecut, planetariile erau construite prin dispunerea scaunelor în spațiu orizontal. Însă, deoarece această configurație presupune ca spectatorii să stea tot timpul cu capul înclinat pe spate, majoritatea planetariilor s-au construit/modernizat sub forma de amfiteatru având o înclinație între 5 și 30 de grade pentru a oferi un comfort sporit, astfel că s-a optat pentru o astfel de amenajare.

 

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*