Economic, Stiri Brasov

Un producător de fructe goji din Brașov a inventat un nou soi pe care l-a denumit Kronstadt

Goji Bio Brașov, cel mai mare producator de Goji din România, a înregistrat de curând la ISTIS, propriul soi de Goji denumit „Kronstadt”. Compania, existentă pe piață încă din 2012, a reușit performanța de a selecționa și aclimatiza o specie exotică ca Goji și a o transforma într-o plantă românească. „O muncă susținută a specialiștilor noștri, de aproape 5 ani, a făcut posibilă această realizare. Nu știu dacă mai există în acest moment în România o altă pepinieră autorizată care să fi avut aceleași rezultate. Întregul proces a avut loc în plantațiile deținute de noi pentru a avea acces permanent la material genetic pentru testare”, a declarat Adrian Nicolae, fondatorul brandului Goji Bio Brașov.

„Activitatea noastra a debutat prin înființarea primei plantații de Goji certificate Bio din România (2014), ce se întinde pe 2.5 ha, situată în județul Brașov și a culminat prin certificarea Bio a pepinierei (2017). Rezultatele unice, încă, la noi în țară, s-au datorat unei bune organizări și asocierii cu specialiști din toate domeniile, care ne-au sprijinit la fiecare pas”, a completat Nicolae Adrian.

Cum fructul de Goji este tot mai căutat în magazinele de specialitate, iar numărul cultivatorilor interesați de această cultură s-a mărit, pepiniera de Goji brașoveană a ajutat la înființarea majorității culturilor certificate de Goji din România, astfel încât, conform spuselor acestora, peste 800 de cultivatori utilizează deja tehnologia de cultură oferită de Goji Bio Brașov. Nu știu cum procedează alții, dar noi ne asumăm o responsabilitate față de colaboratorii noștri, astfel încât în 2018 am reușit să creăm premizele înființării singurului centru de colectare al fructelor de Goji din România. Acesta funcționează deja cu rezultate foarte bune și se adresează celor ce utilizează tehnologia noastră de cultură”, declară Nicolae Adrian.

Plantatia din Codlea se întinde pe 2,5 ha și este realizată la cele mai înalte standarde de cerințe și calitate, model ce poate fi aplicat și replicat în orice regiune. Pepiniera deținută de aceștia se întinde pe 1,3 ha în aceeași locație și produce anual peste 80.000 de arbuști de Goji.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*