Social, Stiri Brasov

Partidele au încălcat legea afișajului electoral în 15 cazuri la Brașov. Afișele au fost înlăturate

Un număr de 17 sesizări au fost înregistrate, de la începutul campaniei electorale, la Biroul Electoral Judeţean Braşov, în cazurile a 15 dintre acestea fiind emise decizii prin care s-a dispus înlăturarea unor afişe amplasate ilegal pe panouri potrivit Agerpres

„Avem în total 17 sesizări cu privire la panotajul electoral, la faptul că există mai mult de un afiş pe un panou electoral, în diverse locaţii. Pentru 15 dintre acestea au fost emise deja decizii ale Biroului Electoral Judeţean prin care s-a dispus către primăriile care erau respectivele locaţii să fie îndepărtate afişele care sunt în număr mai mare decât cel prevăzut de lege şi a fost transmisă şi sesizarea către Inspectoratul de Poliţie Judeţean pentru alte măsuri legale împotriva eventualilor vinovaţi”, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, purtătorul de cuvânt al BEJ Braşov, Claudiu Petra, care a precizat că două sesizări au fost înregistrate în această săptămână.

Totodată, Petra a precizat că, în judeţul Braşov, vor fi amenajate, pentru scrutinul din 26 mai, 454 de secţii de votare, cu 5 în plus faţă de ultimul referendum, dintre care patru în municipiul reşedinţă şi una în municipiul Săcele.

De asemenea, el a menţionat că duminică, 12 mai, a avut loc tragerea la sorţi pentru funcţiile de preşedinţi ai birourilor electorale şi locţiitorii acestora, procedura fiind electronică, iar în acest moment este în desfăşurare procedura de contactare a acestora.

Conform lui Petra, legea prevede că “retragerile sunt doar pe motive de forţă majoră”.

“Într-adevăr, sunt retrageri, pentru că este un lucru firesc ca oamenii să se îmbolnăvească, sunt probleme personale şi trebuie să ţinem cont de aceste chestiuni. Sunt înlocuitori, există suficiente persoane în toate unităţile administrativ-teritoriale, în toate localităţile”, a subliniat Petra.

În municipiul Braşov vor ajunge, în cursul săptămânii, şi vor fi distribuite, în preziua alegerilor, primăriilor şi, ulterior, secţiilor de votare, un număr total de 569.800 de buletine de vot. Buletinele de vot vor fi depozitate la două instituţii de învăţământ preuniversitar din municipiul reşedinţă până la preluarea de către primari, a precizat subprefectul Adrian Folea.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*