Economic, Stiri Brasov

Duvenbeck  Logistik și-a reînnoit parcul auto cu camioane Euro 6

Vasile Dinga, general manager al Duvenbeck Logistik, una dintre cele mai mari companii de transport şi logistică de pe plan local, spune că anul 2018 a fost unul destul de greu pentru companie din cauza modificărilor legislative şi cele de pe piaţa europeană care reglementează traficul camioanelor de mare tonaj. Cu toate acestea, compania pe care o conduce a făcut investiţii în parcul auto, în spaţii de depozitare şi a reuşit să crească numărul de clienţi şi să îşi mărească businessul.

„Am reuşit să reînnoim o parte a parcului auto prin achiziţia de camioane noi Euro 6 de ultimă generatie, sisteme IT de administrare şi control ale comenzilor de transport şi logistică şi am dat în folosinţă depozitul logistic din Cristian (judeţul Braşov) echipat la cele mai înalte standarde europene. Depozitul are 12.000 mp“, a spus Vasile Dinga. În total, Duvenbeck Logistik are o suprafaţă de spaţii de depozitare şi pentru activităţi de logistică de 23.000 de metri pătraţi.

Tot anul trecut, compania, care are 880 de angajaţi, a făcut investiţii în parcul auto.

„Flota proprie actuală este alcătuită din 270 de capete-tractor şi din 650 de trailere mega“, a precizat managerul.

Compania Duvenbeck Logistik a fost înfiinţată în urmă cu 14 ani, iar în 2013 grupul a deschis un nou birou în localitatea Cristian, lângă Braşov, arată datele de pe site-ul companiei. În total, grupul Duvenbeck are mai bine de 6.000 de angajaţi, peste 200.000 de metri pătraţi de spaţii de depozitare şi peste 1.600 de camioane în cele 35 de spaţii din opt ţări în care compania este prezentă. Bazele companiei au fost puse în 1932 de Bernhard Duvenbeck, arată datele de pe site-ul companiei. Printre clienţii grupului german se numără Michelin, Delphi, Continental, Ford, Opel, Volvo, HP, Scania, Faurecia, Saint-Gobain sau Daimler, potrivit ultimelor date.

În România, Duvenbeck şi-a crescut în perioada 2009-2017 (ultimele date disponibile) businessul de peste şase ori, ajungând la 335 milioane de lei (75 mil. euro). Astfel, compania se îndreaptă cu paşi repezi spre nivelul de 100 de milioane de euro al businessului.

„Cifra de afaceri a companiei a crescut în 2018 faţă de 2017. Creşterea se datorează măririi parcului auto şi a portofoliului de clienţi“, a mai spus Vasile Dinga, care nu a înaintat o rată de creştere a businessului anul trecut.

Duvenbeck este una dintre companiile din transport şi logistică cu cele mai puternice evoluţii în ultimii ani.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*