Stiri Brasov, Turism

Cea mai lungă tiroliană din țară, cea de la Șapte Scări, a fost redeschisă. De data asta cu autorizație

Tiroliana de la Șapte Scări, cea mai lungă din țară, a fost redeschisă la începutul lunii aprilie, după ce anul trecut a fost închisă în momentul în care administrația orașului a descoperit că aceasta nu este autorizată ISCIR. „Tiroliana a fost deschisă în 2013, dar nu a fost niciodată autorizată ISCIR. Cei de la Regia Publică Locală a Pădurilor Săcele au considerat că nu este necesar acest aviz, deși legislația prevede necesitatea autorizației. În plus, cred că în toată țara doar patru tiroliene au aceastp autorizație”, a spus primarul Săcelelor, Virgil Popa.

Popa a precizat că sistemul de tiroliene a fost închis prima dată în 4 septembrie 2018, în urma unei sesizări din partea presei centrale. „În 25 septembrie tiroliana a fost redeschisă printr-o hotărâre a Consiliului de Administraţie al Regiei Publice Locale a Pădurilor Săcele. O lună mai târziu, în 31 octombrie, tot printr-o hotărâre consiliului de administraţie al regiei activitatea a fost din nou suspendată, în urma unei cereri exprese a ISCIR. Regia a dat apoi în judecată ISCIR, procesul fiind pierdut la Curtea de Apel Braşov. În final, RPLP a depus dosarul de autorizare, iar procedura a fost încheiată în 5 aprilie”, a declarat Popa.

Tiroliana de la Șapte Scări are o lungime de 3.874 de metri. Într-o primă etapă, în anul 2013, s-au pus în funcţiune 21 de segmente, cu o lungime de 2.174 m, la care s-au adăugat 4 pentru copii. În anul 2018 s-au adăugat încă 14 segmente, cu o lungime de  1.700 m.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*