Economic, Stiri Brasov

Brașovul a intrat astăzi în cea mai mare rețea Internet of Things la nivel global în urma parteneriatului dintre francezii de la Sigfox și compania Simple IoT

Toate obiectele care conţin cel puţin un circuit electronic vor fi conectate până în 2030 la internet într-un fel sau altul, a declarat Emma Park, VP Europe Sigfox, companie franceză care operează cea mai mare reţea IoT, prezentă de astăzi şi pe piaţa din România prin intermediul partenerului local Simple IoT.

„Acestea sunt obiecte care se vor regăsi în fiecare aspect al vieţii noastre de zi cu zi. Putem afirma că, în prezent, 7 din 10 nevoi de conectivitate IoT pot fi soluţionate folosind Sigfox. Potenţialul României pentru această piaţă este unul foarte mare şi estimăm că în următorii 5-10 ani vor fi adoptate peste 20 milioane de device-uri conectate prin Sigfox”, a spus Emma Park.

Simple IoT a fost fondată de Dan Vlad, care este şi CEO-ul companiei, iar printre investitori se numără Alexandru Lăpuşan, CEO & Founder Zitec, Dragoş Dinu, ex-CEO Ţiriac Holding şi A&D Pharma şi Laurenţiu Scheuşan, ex-CEO Labormed Alvogen.

Sigfox, înfiinţată în 2010, este reţeaua IoT cu cea mai mare creştere la nivel global în ceea ce priveşte pieţele acoperite, gama variată de aplicabilitate şi numărul de producători de dispozitive dedicate. În prezent, prin extinderea în cele 60 de ţări, Sigfox va deservi nevoile de conectivitate IoT pe teritorii cu populaţie însumată de peste 1 miliard de oameni.

În ecosistemul Sigfox există peste 700 device-uri de la peste 650 firme, iar numărul acestora creşte exponenţial. Reţeaua operează în spectru liber spre utilizare prin reglementările de la nivel european, iar toţi operatorii din reţeaua Sigfox sunt interconectaţi într-o singură reţea.

Printre investitorii globali ai companiei se numără companii precum Samsung, Salesforce, Intel Capital, Total, Engie, Eutelsat, Telefonica sau Mitsubishi Heavy Industries, în timp ce printre clienţii se numără Groupe PSA, Michelin, Total, Free, Securitas, Bosch, Louis Vuitton, Nestle sau Danone.

Potrivit reprezentanţilor companiei, soluţiile Simple IoT au o aplicabilitate mare în diferite domenii precum: transport şi logistică, monitorizarea utilităţilor prin smart metering, smart buildings, retail şi cold-chain, asigurări şi e-health, agricultură şi mediu, smart city etc. Printre beneficiile utilizării reţelei se numără informaţiile şi datele precise despre business, creşterea competitivităţii, extinderea afacerii, îmbunătăţirea experienţei clienţilor, dar şi automatizarea proceselor de business.

„Piaţa de Internet of Things este mai mare decât pare la prima vedere. Nevoile clienţilor sunt foarte diverse şi se regăsesc într-o gamă foarte variată de domenii. Primele proiecte demarate de Simple IoT în România au avut ca premisă două nevoi fundamentale ale clienţilor: prima se referă la informaţii pe care nu le puteau obţine sau care aveau un cost de obţinere foarte ridicat şi cea de-a doua, cu un impact mai larg, se referă la utilizarea eficientă a resursei umane, mai ales în contextul dificultăţilor găsirii forţei de muncă, în activităţile relevante business-ului şi degrevarea acestora de activităţi repetitive şi simple. Conectivitatea oferită de noi este cea mai bună soluţie pentru situaţiile în care clientul are nevoie de informaţii specifice şi precise de la echipamentele sale, dar în acelaşi timp şi de o durată de viaţă mare a bateriei, cu o autonomie de ordinul anilor, precum şi un cost de deţinere şi utilizare redus”, declară Dan Vlad, CEO & Founder Simple IoT.

În prezent, reţeaua Simple IoT are acoperire în oraşe mari din România precum Bucureşti, Ploieşti, Constanţa, Braşov, Râmnicu Vâlcea, Sibiu, Cluj-Napoca, Timişoara şi Arad, iar până la finalul anului, operatorul IoT estimează că va acoperi peste 50% din populaţia României.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*