Economic, Stiri Brasov

Regia Pădurilor Săcele a reparat mașini Toyota cu piese Lexus. Un audit al primăriei a descoperit licitații cu dedicație, achiziții de la firmele rudelor, achiziții de băuturi alcoolice, telefoane și laptopuri performante casate la un an după cumpărare

Primăria Săcele a realizat un audit la Regia Publică a Pădurilor Săcele și a descoperit o mulțime de nereguli, raportul urmând să fie înaintat Curții de Conturi pentru a stabili pagubele care au fost aduse regiei de către cei care au condus-o în ultimii ani.

Potrivit raportului de audit, în perioada 2015 – 2018, regia a realizat achiziții directe peste pragurile admise de lege, iar în procedurile de atribuire au fost realizate căutări pe SEAP/SICAP prin folisirea unor coduri CPV greșite sau ale obiectelor de activitate, fără coduri CPV. Mai exact, respectivele atribuiri au fost cu dedicație către firme deja cunoscute.

De asemenea, au fost decontate devize de reparații auto pentru repere care nu aveau legătură cu mașiniule reparate, cum ar fi, de exemplu, folosirea unor piese Lexus pentru mașini Toyota. Tot raportul de audit relevă și faptul că au fost casate, la un an de la achiziție, echipamente IT&C, cum ar fi laptopuri și telefoane Samsung de ultimă generație în perioada achiziției. „Au fost telefoane S5, S7, S8 care au fost casate la un an de la achiziție”, menționează primarul orașului Săcele, Virgil Popa. Acesta a mai menționat că regia a „investit” în fiecare an sume de 4 – 5.000 de lei în achiziția de băuturi alcoolice, „lucru nepermis de lege”.

O altă neregulă descoperită de audit este atribuirea de contracte unor firme reprezentate de persoane care poartă același nume cu persoane implicate în procesul de achiziție. „Este vorba de Nichițean (Laurențiu Petre – n. red.), care a cumpărat echipamente electroice de la firma fiului său”, spune primarul Săcelelor.

RPLP Săcele administrează o suprafață de 32.000 de hectare de pădure, aceasta fiind proprietatea municipiului Săcele. În prezent, inspectorii Gărzii Forestiere efectuează un control pe ceea ce privește administrarea pădurilor și modul în care au fost acestea exploatate.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Un comentariu

  1. CIUMA ROSIE

    Hoțul strigă hoțul.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*