Economic, Stiri Brasov

Proprietarii Kenvelo, cu magazine și în Brașov: „Românii cumpără mai multe haine decât vecinii, deși au salarii mai mici”

Consumatorii români aduc un paradox în faţa retailerilor vestimentari care au operaţiuni şi în regiune, încât românii cumpără mai multe haine decât vecinii, dar cu salarii mai reduse, apreciază Philippe Besadoux, CEO Montecristo. Montecristo este compania care controlează brandurile Kenvelo, Tom Tailor, Lee Cooper, Timeout şi Only şi în total are aproximativ 140 de magazine în România.

„Este un fapt. Românii consumă mai mult decât vecinii din regiune. Noi operăm în toată Europa şi putem spune că România chiar are un consum mai ridicat. Dacă te duci în Cehia, Polonia, Slovenia şi alte ţări est-europene, nu este ca aici. Ce nu pot înţelege este că România cheltuie mai mulţi bani pe textile cu salarii mai mici decât în regiune. Este un paradis pentru retail”, spune Philippe Besadoux, CEO Montecristo.

Retailerii din domeniul fashion au observant că există un trend de creștere și speră că acesta să continue. Pentru moment, până la sfârşitul lui aprilie, primele luni au fost mult mai bune decât anul trecut. Înainte ne gândeam la consumatorii de aici ca la nişte consumatori care cumpără textile, dar nu cumpără haine, sau invers. Acum lucrurile au evoluat şi oamenii iau şi haine şi apartamente, iau credite de la bancă. Este incredibil. Avem magazine de stradă doar la Braşov şi Piteşti, dar este dificil pentru că nu avem parcări pe stradă. Cum să te viziteze oamenii dacă nu ai locuri de parcare. În malluri ai parcări, dar pe stradă trebuie să primeşti autorizaţii pentru că e spaţiu public şi durează. Mai există în România un fenomen împotriva logicii, românii din oraşele mai mici din ţară cumpără mai mult produsele scumpe decât cei din Bucureşti, unde nivelul salarial este mai ridicat”, a mai precizat sursa citată.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Un comentariu

  1. brasovean

    Perfect normal. Din moment ce sunt de proasta calitate, nu am avut o pereche de pantaloni care sa tina mai mult de 2-3 luni sau un tricou care sa nu se decoloreze dupa 6-7 spalari si aici ma refer la Kenvelo in principal dar si alte branduri amintite. Bineinteles ca iti iei alte haine mai des, insa ce nu spun ei este faptul ca nu ai aceeasi calitate la produsele vestimentare versus tarile mai-sus amintite, am haine din Germania de care m-am plictisit sa le port si sunt foarte putin uzate.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*