Economic, Stiri Brasov

Prețul benzinei a crescut la Brașov cu aproape 0,4 lei, în două luni

Începând din data de 6 mai, benzina fără taxe costă 0,598 euro pe litru în România, în timp ce media UE este de 0,607 euro pe litru. În privinţa motorinei, preţul este de 0,652 euro pe litru, faţă de nivelul median de 0,641 euro pe litru.

Astfel, preţul benzinei a fost mai mare decât media UE în ultimele luni. Totuși, cu toate taxele incluse, costul carburanţilor este mai mic în România raportat la media europeană. Benzina are un preţ de 1,222 euro pe litru la noi în ţară, faţă de media europeană de 1,487 euro pe litru, iar motorina costă 1,250 euro pe litru la staţiile locale, comparativ cu nivelul mediu de 1,382 euro din UE.

Brașovul, printre județele cu cei mai scumpi carburanți

Dacă facem o analiză, în nici două luni, cel puțin la Brașov, care este unul dintre județele cu cel mai mare preț la carburanți, prețul benzieni a crescut cu aproape 0,4 lei. Astfel, la începutul lunii martie, cea mai ieftină benzină se vindea cu 5,39 lei/litru, la benzinăria Socar de pe strada Hărmanului. Conform Peco Online, ieri, cea mai ietină benzină era în stațiile Petrom, 5,77 de lei, în timp ce în benzinăriile OMV ajungea și la 5,93 de lei. Și în cazul motorinei, acum două luni, prețul cel mai mic la pompă era de 5,84 lei/litru, în timp ce ieri se vindea cu 5,93 lei/litru și ajunge și la 6.04 lei/litru, iar în timpul săptămânii trecut nu găseai litru mai ieftin de 5,98 lei. În schimb, la vecinii din Covasna, carburanții sunt mult mai ieftini. Motorina s-a vândut în weekend cu prețuri cuprinse între 5,8 și 5,87 lei, iar bezina cu 5,71 – 5,81 lei, în stațiile Petrom.

OMV dictează prețurile

Consiliul Concurenţei a derulat în ultimul an o anchetă pe piaţa carburanţilor, care a fost finalizată recent, iar raportul va fi făcut public în următoarele săptămâni, a declarat, la începutul lunii aprilie, preşedintele instituţiei, Bogdan Chiriţoiu.

Concluzia este că, pe acest segment, concurenţa este redusă şi există un mare jucător care stabileşte preţul, respectiv OMV Petrom.

 

 

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*