Economic, Stiri Brasov

Selgros România, administrată de la Brașov, are cea mai mare creștere din grup

Românilor le place să consume şi le place să facă cumpărături, iar cifrele pe consum care arată spre exemplu o creştere de 8,9% pe sectorul FMCG, dau semnale bune pentru piaţa de retail, apreciază Robert Hellwagner, CEO Selgros.

„Suntem mulţumiţi de evoluţia din România. Noi în România avem cea mai mare rată de creştere ca parte din grup. Când ne uităm la creştere economică care a fost de 4% şi care este estimată optimist şi pentru anul acesta, dacă ne uităm la consum care a cresut cu 8,9% în FMCG anul trecut, semnficativ mai mult decât în orice altă ţară din UE. Vedem că românilor le plac cumpărăturile, le place să consume”, a spus Robert Hellwagner în cadrul evenimentului.

El a mai spus că se conturează o „premiumizare” în piaţă, cât şi în piaţa de HoReCa, Selgros fiind unul dintre retailerii care joacă pe mai multe terenuri de retail, precum HoReCa, resellers şi clienţi mai mici.

„Per total, HoReCa explodează şi se vede un trend de premiumizare, oamenii vor varietate, consumatorii vor diversificare şi asta se vede când se duc în HoReCa, dar şi când se duc la magazine şi sunt atraşi de sortimentele care au intrat din ce în ce mai mult în ultimii ani. Totul este despre diversificare, originalitate, oamenii merg spre tendinţa mai puţine grăsimi, mai puţin zahăr”, adaugă Hellwagner.

Avem 1 milion de clienţi şi ne focusăm constant pe nevoile și pe dorințele acestora”, a mai spus sursa citată.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*