Imobiliare, Stiri Brasov

Un brașovean trebuie să lucreze nouă ani și jumătate pentru a-și cumpăra un apartament de 60 de metri pătrați

Pentru a cumpăra un apartament cu două camera de circa 60 de metri pătrați. Brașovenii vor trebui să lucreze nouă ani și jumătate, arată un studiu de profil, presupunând că ar pune toți banii deoparte, ceea ce desigur ar fi imposibil

Cel mai mult au de tras clujenii- 11,2 ani, urmați de constănțeni (10,6 ani) și craioveni (9,8 ani).

În opinia specialiștilor, prețul corect pe metrul pătrat nou construit nu ar trebui să depășească 1200 de euro. Nimeni însă nu își asumă această cifră, ea fiind doar sugerată.

Cât despre raportul optim între salariu și prețul apartamentului care să nu ne pună sub presiune ratele, părerile împrumutătorilor (ale bancherilor) sunt variate – unii spun că nu ar trebui să țintim un apartament care să depășească de 3 ori salariul anual, în vreme ce alții spun că ne-am putea întinde și la un preț reprezentând salariul pe 4 ani, dar nu mai mult de 5 ani.

Cu alte cuvinte, cineva care ia un salariu de 1000 de euro net/lună, adică 12.000 de euro/an să opteze pentru un apartament de cel mult 60.000 de euro. Dar calculele sunt desigur individuale, în funcție de opțiunea fiecăruia.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*