Stiri Brasov, Timp liber

Primăria întocmește documentația tehnică pentru a transforma zona dintre Modarom și Colegiul Unirea în pietonal

Foto: Visit Brasov

În vederea extinderii zonei pietonale din Centrul Istoric, edilii brașoveni efectuează un studiu pentru a transforma zona dintre Modarom și Colegiul Național Unirea într-un astfel de spațiu. Suprafața studiată este de 1,75 hectare, iar în conformitate cu tema de proiectare, inclusiv actualele porțiuni cu trafic rutier din străzile Politehnicii și Postăvarului ar urma să fie reamenajate, astfel încât să fie destinate exclusiv circulației pietonale.

Pentru a implementa proiectul, Primăria Brașov a lansat o licitație publică în vederea întocmirii documentației DALI (Documentaţia de Avizare a Lucrărilor de Intervenţii) pentru acest proiect. La licitația care are o valoare estimată de 126.050 lei s-au înscris trei firme, din București, Târgoviște și Iași, însă unul dintre proiectanți a depășit termenul pentru depunerea actelor, astfel că oferta acestuia nu a mai fost luată în considerare.

În conformitate cu solicitările din caietul de sarcini, zona ar urma să fie proiectată în așa fel încât să devină un spațiu de recreere, dar și pentru susținerea de evenimente, urmând să fie reconfigurate și spațiile verzi din acest perimetru. Totodată, ar urma să fie promovat și conceptul de „peisaj de conversație”, alegerea și organizarea mobilierului urban urmând să fie făcută după principii care să încurajeze interacțiunile sociale. În total, ar urma să fie reamenajate 1,17 hectare.

Comisia de Circulație a municipiului Brașov a avizat încă din vara anului trecut înlocuirea asfaltului de pe strada dintre magazinul Star și Modarom cu piatră cubică. Reprezentanții Primăriei intenționează ca întreg Centrul Istoric să fie îmbrăcat cu piatră cubică, astfel încât specificul clădirilor din zona istorică să fie îmbinat restul amenajărilor, cu influențe medievale.

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*