Stiri Brasov, Turism

Investiție de peste 21 de milioane de lei pentru ca agroturismul din Bran să intre în secolul XXI, iar apa murdară să ajungă la canal, nu pe albia râului

Branul este una dintre cele mai importante stațiuni agro-turistice la nivel național, însă unul dintre marile lipsuri cu care se confruntă, și care a împiedicat de altfel și obținerea statutului de stațiune de interes național, a fost lipsa unui sistem de canalizare. Practic, deversarea apelor uzate de către gopodăriile și pensiunile din zonă se face oficial în fose septice, însă acestea „mai scapă” reziduurile și în pâraiele care traversează satele din comună.

După ce anii trecuți s-au făcut mici lucrări la acest capitol, anul acesta, edilii din Bran vor să demareze o investiție de anvergură pentru a introduce canalizarea în două sate, respectiv Șimon și Predeluț, unde de altfel sunt numeroase locuri de cazare. Investiția totală se cifrează la suma de 21,35 de milioane de lei, cu tot cu TVA. În acești bani este inclusă și partea de proiectare, precum și pregătirea personalului care ar urma să exploateze instalațiile, ținând cont că ar urma să fie realizată și o stație care să epureze apa murdară colectată din cele două sate.

Durata lucrărilor este de 28 de luni, însă constructorul care va oferi un termen mai scurt pentru finalizarea proiectului are mai multe șanse de câștig, ținând cont că în evaluarea ofertei câștigătoare termenul de execuție va conta în proporție de 20%. În conformitate cu anunțul de licitație, câștigătorul va fi desemnat în funcție de raportul calitate-preț al ofertei, componenta finaciară având o pondere de 60% în raportul de evaluare. Pentru a putea participa la această licitație, firmele trebuie să demonstreze că au o experiență de minimum 5 ani în execuția unor astfel de lucrări. Fiecare Ofertant va prezenta o listă a lucrărilor realizate în cursul unei perioade care acoperă cel mult ultimii 5 ani, însoțită de certificate de bună execuție pentru lucrările cele mai importante, care trebuie să includă rtealizarea a cel puţin unei lucrări care să fi avut ca obiect construcția de minimum 19 km de reţele de canalizare nivelul unui contract, respectiv cât include acest proiect.

 

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*