Economic, Stiri Brasov

Studiu eJobs: 90% dintre români ar plăti până în 300 de euro pentru cursuri de reconversie profesională. Doar unul din 100 ar da mai mult de 1.000 de euro

Tot mai mulţi dintre aganjaţii români nemulţumiţi de locul de muncă încep să ia în calcul investiţia în cursuri care le poate oferi abilităţile necesare obţinerii unui job mai bun.

Astfel, 87,6% dintre angajaţii români ar fi dispuşi să plătească între 100 de euro şi 300 de euro pentru un astfel de curs, 8,8% ar plăti o sumă cuprinsă între 300 şi 500 de euro în acelaşi scop, 2% între 500 şi 1.000 de euro, iar 1,5% dintre ei ar fi dispuşi să investească mai mult de 1.000 de euro pentru cursuri de reconversie profesională, potrivit datelor celui mai recent studiu realizat de eJobs, liderul pieţei de recrutare online din România,

Vânzările reprezintă domeniul pe care l-ar alege cei mai mulţi români dacă ar fi să o ia de la zero şi să facă o schimbare de carieră, urmat de Resursele Umane, Logistica, Transportul şi Distribuţia. IT-ul rămâne unul dintre domeniile cu cele mai dinamice evoluţii din ultimii ani, atât în ceea ce priveşte numărul de joburi scoase în piaţă, cât şi salariile oferite specialiştilor.
Cu siguranţă şi IT-ul va creşte semnificativ în următorii ani. Încă mai are de depăşit o barieră de percepţie, anume că este un domeniu foarte greu de accesat. În realitate, nu este aşa, ba chiar a devenit o opţiune viabilă de reconversie profesională pentru cei care sunt atraşi de acest domeniu, indiferent de vârstă sau pregătirea profesională anterioară. În primul rând pentru că au apărut alternative de învăţare, altele decât facultăţile de profil, şi apoi pentru că şi companiile de tehnologie sunt dispuse să investească în pregătirea viitorilor angajaţi”, explică Bogdan Badea, CEO eJobs România.
Printre motive care îi determină pe angajaţii români să facă o schimbare de job  se numără faptul că vor să câştige mai mulţi bani (34,4%), 7,5% spun că nu le-a plăcut niciodată domeniul în care au lucrat, iar 6% consideră că domeniul lor nu mai este căutat.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*