Economic, Stiri Brasov

Spitalul Sf. Constantin așteaptă avizul Ministerului Sănătății pentru a deschide integral noul corp de clădire. Investiția este de 18 milioane de euro

Spitalul privat Sf. Constantin din Braşov, controlat indirect de Mihai Miron, antreprenorul care deţine Ropharma, a finalizat investiţia de 18 milioane de euro în dublarea capacităţii, prin extinderea într-o nouă clădire, potrivit oficialilor companiei.

„Am finalizat investiţia, aşteptăm avizul de la Ministerul Sănătăţii pentru a demara activitatea în noua clădire. Avem şase săli de operaţie, un centru imagistic, centre de transplant, secţie de terapie intensivă“, a spus Camelia Şamotă, directorul general al companiei ce administrează spitalul.

Anul trecut, spitalul Sf. Constantin, deschis în 2011, se întindea până la demararea investiţiei pe o suprafaţă de 3.500 mp,  unul din cei mai mari zece jucători privaţi de pe piaţa locală, a finalizat cu o cifră de afaceri de circa 54 de milioane de lei, faţă de 46,5 milioane de lei anul anterior, potrivit directorului general şi datelor publice.

„Am avut anul trecut 11.700 de pacienţi pe spital şi 54.000 de pacienţi pe ambulatoriu. Cerere există pentru toate specialităţile şi pentru intervenţii complexe, pe chirurgie abdominală toracică, endovasculară minim invazivă, cazuri pe onco-chirurgie, vin pacienţi din toată ţara“. Mai mult, programul de chirurgie robotică este în continuă dezvoltare. Anul trecut, secţia de chirurgie toracică a realizat prima rezecţie laser pulmonară videoasistată din sistemul medical privat. Tot în cadrul spitalului s-au efectuat trei transplanturi cu prelevare robotică în 48 de ore.

„Pentru acest an ne-am propus să ajungem la o cifră de afaceri de 70 de milioane de lei, dar în condiţiile în care estimam că în martie anul acesta vom demara activitatea în noua clădire. De şase luni aşteptăm avizul de la minister.“

Din 2016, au fost demarate investiţiile pentru extinderea spitalului din Braşov într-o nouă clădire.

Dezvoltarea s-a făcut în etape, pe un teren de trei hectare şi în clădiri preluate de antreprenorul Mihai Miron de la compania Pantex, aflată în insolvenţă. Noua clădire a spitalului din Braşov, ce se întinde pe circa 11.500 de metri pătraţi, este dotată cu şase săli de operaţie şi două săli de transplant, cu o secţie de terapie intensivă de peste 250 mp, arată ultimele date.

Spitalul privat Sf. Constantin din Braşov reprezintă prima investiţie a antreprenorului român Mihai Miron pe piaţa privată de servicii medicale. Tot mai mulţi pacienţi se îndreaptă către sistemul privat de sănătate în condiţiile în care la stat nu găsesc echipamente moderne  şi nici condiţii ca la privat.

Spitalul este operat de firma Teo Health, din acţionariatul căreia fac parte Mihai Miron (indirect), Floriean Firu, Vlad Teodorescu, dar şi medici din cadrul unităţii.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*