Economic, Stiri Brasov

Presa din Grecia anunță că Jumbo va deschide magazinul din Brașov până în luna octombrie

Retailerul grec de jucării și decorațiuni Jumbo va deschide magazinul de la Brașov până în luna octombrie, anunță presa grecească de profil. Hipermarketul de jucării va fi deschis în locul Macro Mall, proprietate achiziționată anul trecut în schimbul a 4 milioane de euro.

Compania și-a majorat vânzările din România cu peste o treime în primul semestru al anului fiscal 2018/2019, încheiat la 31 decembrie, perioadă în care a deschis două noi hipermarketuri pe piața locală.

Compania se pregătește să deschidă un alt magazin până la finele lunii și are în plan inaugurarea a cel puțin încă două unități în următorul an fiscal. Grupul elen a raportat vânzări nete de 81,14 milioane de euro pe piața românească în perioada 1 iulie- 31decembrie 2018, în urcare cu 33,4% de la 60,96 milioane de euro în primul semestru al anului fiscal anterior. Profitul înainte de taxe a crescut cu 24,5%, de la 22,44 milioane de euro la 27,95 milioane de euro.

Jumbo a deschis două hipermarketuri în România în intervalul analizat, în Voluntari și, respectiv în Bacău, ajungând la o rețea națională de 12 unități, dintre care 4 situate în București-Ilfov și câte unul în orașele Timișoara, Oradea, Arad, Ploiești, Pitești, Constanța, Suceava și Bacău.

Al 13-lea hipermarket din țară a fost deschis în Brăila la finele lunii martie.

La finele lunii decembrie, grupul grec avea 1.017 angajați în România, cu 65 mai mulți comparativ cu finele lunii iunie 2018. Conducerea grupului a decis, la începutul acestui an, majorarea cu 25 milioane de euro a capitalului social al subsidiarei din România, până la aproape 94 milioane de euro. La nivel internațional, Jumbo operează o rețea de 77 de hipermarketuri, din care 51 în Grecia, 12 în România, 9 în Bulgaria și 5 în Cipru, precum și un magazin online. Grupul mai este prezent, prin intermediul unor parteneriate cu companii locale, în Macedonia, Albania, Serbia, Kosovo și Bosnia și Herțegovina.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*