Social, Stiri Brasov

4.600 de ghiozdane cadou pentru elevii din casele pregătitoare și întâi. Valoarea acestora depășește 400.000 de lei

Primăria Brașov a alocat anul acesta un buget de 414.000 lei pentru programul „Primul ghiozdan”, care va consta în alocarea unor pachete cu rechizite școlare în valoare de 80 de lei pentru copiii înscriși în clasa pregătitoare și de 100 de lei pentru cei înscriși în clasa I-a. În vederea achiziției acestora pentru a putea fi distribuite în prima zi a noului an școlar, care va începe pe 9 septembrie în acest an, edilii au lansat o licitație publică.

În total, ar urma să fie cumpărate 4.600 de ghiozdane, respectiv câte 2.300 pentru fiecare categorie, valoarea totală a acestora fiind de 414.000 de lei, inclusiv TVA.

Acest program a fost introdus de Primăria Brașov din 2010, pentru clasa I şi la fiecare început de an, prichindeii au primi un ghiozdan care conținea caiete speciale tip abecedar şi de matematică, câte două caiete tip I şi tip II, câte două caiete de matematică şi de desen, trei coperţi de carte şi şase coperţi pentru caiete, un penar, un stilou, zece creioane, un set de creioane colorate, un set de acuarele cu pensulă, două gume de şters, o riglă, o ascuţitoare, un set de beţişoare şi un tub de lipici. Din 2015, programul a fost extins și la clasa pregătitoare.

Pachetele cu rechizite şcolare rămase nedistribuite copiilor înscrişi în clasa pregătitoare şi clasa întâi, în anul şcolar 2019-2020, se vor repartiza familiilor cu copii, beneficiare de servicii/prestaţii sociale, aflate în evidenţa Direcţiei de Asistență Socială Brașov.

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*