Lansată la începutul acestui an, licitația pentru desemnarea constructorului care va proiecta și construi terminalul de pasageri al aeroportului de la Ghimbav ar urma să fie finalizată săptămâna viitoare. După cum a precizat președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea, procedura de desemnare a ofertei câștigătoare va fi definitivată săptămâna viitoare, după care documentația ar urma să fie transmiăs Autorității Naționale pentru Achiziții Publice în vederea validării. „După ce primim raportul ANAP, vor urma o perioadă de 10 zile pentru depunerea de contestații, dacă vor exista. De asemenea, mâine, ne întâlnim cu constructorul care a elaborat proiectul pentru celelalte 9 obiective de la aeroport și vom depune proiectul în vederea obținerii avizelor și autorizațiilor pentru începerea lucrărilor. Sperăm să obținem cât mai repede autorizația de construcție de la Primăria Ghimbav, astfel încât să dăm ordinul de începere a lucrărilor”, a precizat Adrian Veștea.
Conform datelor din sistemul electronic de achiziții publice, Consiliul Județean Brașov a primit patru oferte pentru terminal din partea: BOG’ART SRL București, CONSTRUCȚII SA Sibiu, KESZ CONSTRUCȚII ROMANIA SRL Cluj și PORR CONSTRUCT SRL București.
Valoarea totală a proiectării și execuției acestui obiectiv de investiții este de 184.671.650 lei, respectiv peste 40 de milioane de euro.
Pentru realizarea terminalului aeroportului, administrația județeană a colaborat cu celebrul arhitect brașovean Dorin Ștefan, care a prezentat două soluții arhitecturale. După cum au precizat reprezentanții CJ Brașov, a fost agreată varianta mai puțin costisitoare, având în vedere că lucrarea este finanțată integral de către Consiliul Județean Brașov. Pentru această variantă s-au cerut avizele privind fluxurile de pasageri, de la instituțiile cu responsabilități în domeniu (SRI, Poliția de Frontieră și Direcția Vamală), iar acestea au fost obținute în baza planurilor finale ale terminalului, care relevă o suprafață desfășurată de 11.780 mp la care se adaugă o suprafață de 510 mp, reprezentând terase construite deschise și acoperite în afara perimetrului construit.