Economic, Stiri Brasov

Aplicația de comenzi online Glovo, care activează și pe piața Brașovului, a obținut o finanțare de 150 de milioane de euro

Glovo, start-up-ul înfiinţat în urmă cu patru ani în Barcelona, care le permite utilizatorilor de smartphone-uri să comande direct de pe mobil orice îşi doresc, a obţinut o rundă de finanţare Seria D de 150 milioane de euro, condusă de compania Lakestar.

Compania a intrat anul trecut pe piaţa din România cu ţinta de a atrage până la 150.000 de utilizatori anul acesta în marile oraşe din ţară.

Echipa Glovo din România continuă să-şi diversifice mixul de parteneri şi produsele pe care le livrează, în ultimele luni semnând parteneriate cu unele din cele mai importante lanţuri de restaurante şi cafenele din lume precum McDonald’s, Starbucks, Taco Bell şi Subway. Focus-ul pentru următoarea perioadă este expansiunea în toată ţara. Glovo s-a lansat în România în mai 2018 şi operează în Bucureşti, Brașov, Cluj, Timişoara şi Iaşi. În luna martie, Bucureşti s-a aflat pe lista celor 5 oraşe cu cea mai mare creştere a comenzilor prin Glovo, alături de Kiev şi Istanbul.

Fondat în ianuarie 2015 de către Oscar Pierre, CEO şi co-fondator, şi Sacha Michaud, co-fondator, start-up-ul Glovo a crescut susţinut de investiţii de tip venture capital. Anul trecut, Glovo s-a lansat o dată la patru zile într-un nou oraş. La nivel global, compania numără în prezent peste 1000 de angajaţi şi este business-ul de livrări cu dezvoltarea cea mai rapidă în America Latină şi EMEA.

Runda de investiţii a fost condusă de Lakestar şi Drake, proprietar al francizei pizzeriilor Papa John’s, şi a beneficiat de suport din partea unor noi investitori: Idinvest Partners, VC european, şi Korelya Capital, ce spirjină creşterea start-up-urilor europene.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*