Stiri Brasov, Turism

Un complex hotelier din Poiana Brașov a avut afaceri de 50 de milioane de lei anul trecut

Compania Alpin 2003, ce administrează complexul hotelier Alpin Resort Hotel (controlat de omul de afaceri Claudiu Aron), cel mai mare jucător din turism din staţiunea Poiana Braşov, a finalizat anul trecut cu afaceri de 50 de milioane de lei, în creştere cu 11% faţă de anul anterior, arată cele mai recente date de pe mfinante.ro.

Compania şi-a majorat şi profitul net la 5,5 milioane de lei anul trecut, faţă de 1,5 milioane de lei cu un an în urmă. În total, firma avea 284 de angajaţi anul trecut, arată aceeaşi sursă.

Complexul hotelier include hotelul Alpin cu 150 de camere, un apart-hotel cu 114 apartamente, Casa Alpin cu 25 de camere şi 7 apartamente, toate clasate la patru stele. De asemenea, compania mai are şi două restaurante, conform datelor de pe site-ul Alpin.

Claudiu Aron a intrat în afaceri în 1994-1995, atunci când a câştigat o licitaţie pentru proiectarea şi execuţia sediului Bursei de Valori în interiorul Băncii Naţionale. Aron a mai dezvoltat de atunci şi alte sedii de bănci, dar şi hoteluri pentru alţi investitori. Ulterior a început să construiască hoteluri şi pentru el şi a pus bazele companiei Alpin Resort în 2003, compania ajungând la o cifră de afaceri comparabilă cu cea a marilor hoteluri din Capitală. Discretul antreprenor a construit în 2003 şi hotelul K plus K Elizabeth din Capitală, pe care l-a vândut după doar doi ani unui austriac pentru 5 milioane de euro, bani folosiţi la modernizarea hotelului Alpin din Poiana Braşov, cumpărat în 2004.

Poiana Braşov este una dintre cele mai căutate staţiuni montane pe perioada iernii, ce beneficiază de un domeniu schiabil care se întinde pe 45 de hectare şi are 26 de kilometri de pârtii. În sezonul de schi, staţiunea este plină de turişti, deşi este una din cele mai scumpe.

În Poiana Braşov, una dintre cele mai căutate staţiuni montane pe perioada iernii, funcţionau 22 de companii hoteliere, cu afaceri totale de circa 91 de milioane de lei în 2017, dar şi 11 companii ce operau restaurante, cu afaceri de doar 8,9 milioane de lei, potrivit ultimelor date de la Registrul Comerţului.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*