Economic, Stiri Brasov

Investiție de peste 23 de milioane de euro într-o fabrică de textile în orașul Codlea

Compania Ertex Internațional, care deține o fabrică de produse textile în municipiul Brașov, a achiziționat un teren de 20.000 de metri pătrați în Codlea, și a demarat construcția unei fabric. Potrivit autorizației de construcție emise de primărie, valoarea investiției este de peste 110 milioane de lei (peste 23 de milioane de euro).

Ertex, membră a grupului german Peppermint, a încheiat ultimii doi ani cu afaceri relativ constante, de circa 4,5 milioane de euro, având constanță și în ceea ce privește numărul mediu de angajați – 102. În prezent, compania își desfășoară activitatea pe o suprafață de 4.700 de metri pătrați, investiția de la Codlea urmând să se realizeze în două etape. În prima etapă va fi construită o hală cu o suprafață de 6.000 de metri pătrați, urmând să se creeze aproximativ 100 de locuri de muncă în noua fabrică.

În fabrica din Brașov se produc țesături damasc pentru îmbrăcămintea tradițională africană denumită „boubou”

Grupul german Peppermint a fost înființat în 1997, la Berlin, de către Ingeborg Neumann, și e formată din companiile Ertex, ZKS și Color Textil, având șase fabrici la nivel european, dintre care patru sunt în Germania. Grupul are 750 de angajați și generează annual afaceri de 90 de milioane de euro.

Ingeborg Neumann a înființat în 2000 Peppermint Venture Partners Fund, prin care investește în companii focusate pe cercetare și dezvoltare în domeniul medical.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

4 Comentarii

  1. *Municipiul Codlea

  2. Botea Georgeta

    Buna seara ma intereseaza ptr ce posturi se fac angajări….

  3. MĂ INTERESEAZA UN LOC DE MUNCĂ PT MESERIA DE FINISOR TEXTIL

  4. Buna seara, Sunt economista, lucrez intr-o corporatie, m-ar interesa ce locuri (posturi),de munca aveti? Multumesc.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*