Economic, Stiri Brasov

Germanii de la Schaeffler vor să ajungă anul acesta la 5.000 de angajați în fabrica de la Cristian

Schaeffler România, subsidiară locală a grupului german Schaeffler, a obţinut anul trecut o creştere de 11,5% a cifrei de afaceri faţă de anul anterior, la peste 2,2 miliarde de lei (aproximativ 475 milioane de euro).

Schaeffler produce în fabrica din Cristian componente de tehnică liniară pentru industria de maşini-unelte, componente pentru industria de autovehicule şi rulmenţi de mari dimensiuni pentru diferite aplicaţii industriale.

„Printre planurile pentru 2019 se numără extinderea capacităţilor de producţie, logistice, precum şi finalizarea construcţiei Centrului de Testare. Printre factorii care vor susţine afacerile în următoarea perioadă sunt direcţiile noi de investiţii, alături de un accent puternic pe creşterea productivităţii şi eficientizarea costurilor“, au declarat oficialii companiei Schaeffler România.

 Germanii construiesc în prezent la Braşov un Centru de Testare pe o suprafaţă de 8.000 mp, unde vor lucra aproximativ 100 de ingineri.

Fabrica Schaeffler din România este una dintre cele mai mari investiţii în capacităţi de producţie ale grupului german, investiţiile depăşind în cei 14 ani de activitate a companiei pragul de 500 de milioane de euro.

„Anul 2019 este un an al recordurilor pentru Schaeffler România, în cursul căruia se va depăşi pragul de 5.000 de angajaţi, fiind una dintre puţinele companii din zonă cu o echipă mai mare de 5.000 de angajaţi activi în aceeaşi locaţie“, au mai spus reprezentanţii companiei.

Activitatea companiei este direcţionată pe două sectoare principale – industrie şi automotive, iar clienţii sunt principalii producători din domeniul energiei eoliene, dar şi marii constructori din industria automobilului. Fabrica de la Braşov livrează piese pentru toţi marii producători din industria auto şi din domeniul energiei eoliene.

„Prin producerea a peste 1.200.000 de piese pentru motoarele autovehiculelor zilnic, adică 43,5 piese/secondă pentru clienţi precum Daimler, BMW, Audi, VW, Renault, Fiat, GM, Opel, Mazda, Porsche, Bugatti, Hyundai, Ferrari, putem spune că în orice maşină de pe şosea se regăsesc componente produse de Schaeffler România“, a transmis compania.

Reprezentanţii Schaeffler România au mai spus că 2019 marchează şi atingerea a două recorduri în producţia locală, în zona de industrie realizându-se atât cel mai mare rulment produs în fabrica din Cristian, cu un diametru de 4m cât şi producţia la Braşov a celei mai mari articulaţii de rulment la nivelul întregului grup cu prezenţă mondială, ce va fi utilizată în cadrul unei staţii petroliere maritime.

Compania Schaeffler România a fost înfiinţată în anul 2002, fiind una dintre cele mai mari investiţii în capacităţi de producţie ale grupului german Schaeffler şi produce la Cristian componente pentru industria automobilistică şi constructoare de maşini şi pentru industria eoliană. Iniţial, investiţia de la Cristian, judeţul Braşov, prevedea realizarea unei fabrici cu trei hale de producţie şi o suprafaţă totală de 55.000 mp. În prezent, după o investiţie de peste 500 milioane de euro, fabrica ocupă o suprafaţă totală de 42,5 hectare, din care pe aproximativ 100.000 de metri pătraţi sunt construite 6 hale de producţie, conform informaţiilor de pe site-ul companiei.

Cu 92.500 de angajaţi în întreaga lume, grupul Schaeffler a general în 2018 vânzări de aproximativ 14,2 miliarde de euro. Schaeffler este una dintre cele mai mari companii industriale din Europa, în proprietate familială. Grupul a dezvoltat o reţea mondială de locaţii de producţie, centre de cercetare şi dezvoltarea şi societăţi de vânzare în aproximativ 170 de locaţii, din 50 de ţări, potrivit informaţiilor de pe site-ul companiei. Acţionarii companiei la nivel global sunt Georg Schaeffler şi mama sa, Maria-Elisabeth Schaeffler.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*