Economic, Stiri Brasov

766 de brașoveni și-au găsit un loc de muncă prin intermediul AJOFM în primele luni ale acestui an. Aproape jumătate dintre ei au peste 45 de ani

În primele trei luni ale anului 2019, prin intermediul AJOFM Brașov au fost încadrate în muncă 766 de persoane, dintre care 351 de femei, ca urcare a implementării Programului Național de Ocupare a Forței de Muncă. Din totalul celor care au fost angajați până la data de referință, 329 au peste 45 de ani, 187 au vârsta cuprinsă între 35 și 45 de ani, 138 au între 25 și 35 de ani, iar 112 sunt tineri sub 25 de ani (112 tineri NEET).

Cele mai multe persoane pentru care s-a identificat un loc de muncă au studii de învățământ liceal (210), urmate de cele care au învățământ gimnazial (164) și cele cu învățământ primar și fără studii (159).  De asemenea, numărul persoanelor încadrate cu studii superioare s-a ridicat la 110, al celor cu învătământ profesional/arte și meserii la 114, iar al celor cu studii postliceale la 9.

Din 766 de persoane care au fost încadrate în muncă, 630 fac parte din categoria celor greu sau foarte greu ocupabile, încadrarea realizându-se ca urmare a activității de profilare a persoanelor înregistrate în evidențele AJOFM Brașov.

Pentru integrarea pe piața muncii, cei care se află în căutarea unui loc de muncă și sunt înregistrați în baza de date a agenției teritoriale pentru ocuparea forței de muncă în a cărei rază au domiciului sau rețedință beneficiază de pachete personalizate de măsuri active prevăzute de Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă, modificată și completată.

Numărul celor care au beneficiat de asistență pentru înregistrarea în evidență ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, în vederea asigurării protecției sociale privind acordarea indemnizației de șomaj sau cuprinderea în măsuri active în primele trei luni ale anului a fost de 1.794 de persoane, dintre care 832 de femei.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*