Economic, Stiri Brasov

Profi vrea să angajeze 2.000 de oameni, dar le oferă doar salariul minim plus un bonus de retenție

Retailerul Profi, cel mai extins jucător din comerţul românesc după numărul de magazine, deţinut de fon­dul de investiţii Mid Europa Partners, vrea să ajungă la 18.000 de salariaţi şi să depăşească pragul de 1.000 de magazine în 2019.

„În prezent avem aproximativ 16.000 de angajaţi şi vom ajunge cel mai probabil la 18.000 până la sfârşitul acestui an, când Profi devine şi primul retailer din România care sparge bariera celor 1.000 de magazine“, a spus Raul Ciungu, directorul de resurse umane al retailerului Profi.

Lanţul de magazine Profi, controlat de fon­dul de investiţii Mid Europa Partners, este cel mai extins jucător din comerţul local, cu afaceri de 5,9 miliarde de lei 2018. În ultimii cinci ani, compania şi-a majorat afacerile de trei ori, de la 1,8 mld. lei în 2014 la 5,9 mld. lei în 2019 şi şi-a extins numărul de magazine de la 275 în 2014 la 900 de magazine în 2018.

Deficitul de candidaţi de pe piaţa muncii, dar şi fluctuaţia mare de personal mai ales din rândul companiilor de retail i-au determinat pe angajatorii din acest sector să publice, în anun­ţurile de angajare, ofertele salariale, în spe­ranţa că vor atrage mai uşor candidaţii po­triviţi. Şi Profi s-a aliniat acestei practici, astfel că în pliantele cu anunţurile de angajare dis­po­nibile în magazine compania prezintă oferta salarială formată dintr-un salariu fix de 2.080 de lei brut pe lună (salariul minim pe eco­nomie) şi un bonus de retenţie de 240 de lei brut pe lună. Astfel, un casier al Profi poate ajunge la venituri lunare nete de circa 1.400 de lei pe lună (1.263 de lei net, valoarea salariul minim net, + 156 de lei net bonusul de retenţie, valoarea după impozitare).

Creşterea consumului – bazată şi pe o ma­­jorare semnificativă a salariilor din ultimii ani -, dar şi orientarea românilor către pro­duse mai scumpe ca urmare a creşterii puterii de cumpărare au „rotunjit“ marjele retai­le­rilor în ultimii ani, care îşi continuă expan­siunea.

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*