Stiri Brasov, Turism

Cât mai costă un dinozaur? Dino Parc a dat 200.000 de de euro pe seismozaurul de 45 de metri, noua atracție a complexului turistic

Proprietarii Dino Parc Râșnov au investit 600.000 de euro în dublarea suprafeței, ajungând acum la 3 hectare şi 100 de exemplare de dinozauri în mărime naturală.

Dino Parc se dublează, atât din punct de vedere al suprafeţei, de la 1,5 la 3 hectare, cât şi al exemplarelor, pentru că de la 53 de exemplare trecem la 100. O nouă vedetă a parcului nostru este cel mai mare dinozaur reprodus vreodată în lume, un seismozaur, care era atât de mare încât atunci când călca se produceau mici cutremure. Exemplarul măsoară peste 45 de metri şi a costat 200.000 de euro“, a spus Adrian Apostu, managerul Dino Parc Râşnov.

Dino Parc a avut anul trecut afaceri de 12 milioane de lei, în creştere cu 1 milioane de lei faţă de 2017. Reprezentanţii companiei spun că se aşteaptă la o creştere anul acesta între 5 şi 8 procente.

Echipa este formată din 16 angajaţi permanenţi şi sezonieri, cei mai mulţi dintre aceştia fiind studenţi sau elevi. Un bilet de intrare pentru adulţi costă 28 de lei, în timp ce pentru copii, studenţi şi pensionari preţul este de 22 de lei. Copiii sub trei ani au gratuitate.

„Nu am avut niciun fel de dificultate în a atrage forţa de muncă. Cererile de angajare au fost închise, le-am deschis din februarie şi ne-am pregătit de atunci. Pentru industria de turism a oraşului şi a judeţului Dino Parc înseamnă foarte mult.“

Turismul braşovean a fost impulsionat de investiţiile din Râşnov şi din împrejurimile Braşovului, însă handicapul care are efect şi asupra acestei industrii este infrastructura. În zilele cu trafic intens, un drum Bucureşti-Braşov  poate dura mai bine de 4-5 ore pentru o distanţă de 170 km. Cu toate acestea, cel mai rapid drum cu trenul durează două ore şi 20 de minute.

„Când am deschis cetatea Râşnovului aveam 220.000 de turişti, odată cu deschiderea parcului, am înregistrat peste 450.000 de turişti, fapt care se datorează în intregime acestui parc. Asupra Râşnovului impactul a fost uriaş, iar la nivelul turismului braşovean, Dino Parc a intrat în top trei atracţii ale Braşovului. Odată cu extinderea parcului ne aşteptăm ca numărul de vizitatori să crească cu 5 sau chiar 10 procente.“

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*