Economic, Stiri Brasov

Grecii de la Jumbo au început recrutările pentru magazinul pe care îl va amenaja în locul MacroMall

Retailerul grec de jucării Jumbo a pus un anunţ în 17 aprilie prin care caută oameni pentru poziţii de conducere în noul magazin din Braşov. BizBrașov a anunțat în premieră anul trecut despre preluarea centrului comercial Macro Mall din Braşov, tranzacţia cifrându-se circa patru milioane de euro. Mallul a fost inaugurat în 2005 şi are o suprafaţă de 8.000 de metri pătraţi.

Jumbo deţine pe piaţa locală 13 magazine, potrivit site-ului propriu, patru în Bucureşti şi restul în câteva dintre cele mai mari oraşe din ţară (Timişoara, Arad, Oradea, Ploieşti, Piteşti, Constanţa, Suceava, Bacău, Brăila).

Strategia declarată a grupului elen este să-şi tripleze numărul de magazine în România până în anul 2022.

Strategia de extindere a Jumbo a urmat achiziţia spaţiilor mari, magazinele având suprafeţe de 7.000 – 14.000 de metri pătraţi. În portofoliul de produse, pe lângă jucării, care reprezintă cea mai mare parte a afacerilor, sunt comercializate şi produse pentru îngrijire, rechizite, decoraţiuni, produse pentru locuinţă.

Jumbo a avut o evoluţie spectaculoasă în ceea ce priveşte rezultatele financiare de la an la an încă de la intrarea pe piaţă a companiei. Astfel, în 2013, anul în care a intrat pe piaţă, a raportat vânzări de 19 milioane de lei, iar anul următor afacerile au sărit de 80 milioane de lei. În 2017, cele mai recente date disponibile, Jumbo a avut afaceri de 400 milioane de lei. Compania operează de asemenea cu marjă mare de profit, având în 2017 o marjă de 25%.

În ceea ce priveşte numărul de angajaţi, grecii au ajuns în primul trimestru din 2018 la peste 900 de angajaţi, iar numărul va creşte proporţional cu deschiderea de noi magazine.

Grupul are circa 77 de magazine în total pe patru pieţe – Grecia, Bulgaria, Cipru şi România, piaţa principală în funcţie de numărul de locaţii fiind cea elenă, unde controlează 51 de magazine, urmată de cea românească.

În plus, retailerul de jucării are prezenţă prin intermediul colaborărilor cu 22 de magazine cu brandul propriu – Jumbo, în Macedonia, Albania, Kosovo, Serbia şi Bosnia, potrivit raportului companiei.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*